2022 december 8 csütörtök
KezdőlapEgészségA Coca Cola Magyarországon teszteli az új papírpalack prototípusát!

A Coca Cola Magyarországon teszteli az új papírpalack prototípusát!

-

Annak ellenére, hogy szinte minden nap hallunk a hírekben, közösségi médiában az újrahasznosítás fontosságáról, a műanyag szennyezés továbbra is egy rendkívül súlyos probléma az egész világon. Ha minden ember képes lenne betartani a három alapszabályt (csökkentés, újrafelhasználás és újrahasznosítás), akkor ez a probléma sokkal könnyebben kezelhető lenne. Egy olyan gigantikus cégnek, mint a Coca Cola példát kell mutatnia és segítenie a műanyag hulladékok termelésének megszüntetését.

A környezetbarát csomagolások kifejlesztésének egyik új szereplője lett a világhírű cég. Még tavaly októberben mutatta be az első papírpalack prototípusát, majd idén egy 2000 fős próbaüzemet indítanak Magyarországon.

A prototípus még mindig rendelkezik egy vékony műanyag béléssel, de a cég azon dolgozik, hogy később 100%-ban papírból készüljön a palack.

Nyilván ez azzal jár, hogy le kell váltani az ikonikus palackformát is.

Első körben nem papírflakonos kólát kell keresnünk. A cég az AdeZ itallal fogja tesztelni az új csomagolást. Ezeket a kifli.hu oldalon kínálják. Ez Magyarország egyik leggyorsabban növekvő online élelmiszer-kiskereskedője. Az új termék az év második negyedévétől lesz elérhető.

A projektet Stijn Franssen, csomagolásfejlesztési vezető irányítja.

“Célunk egy olyan papírpalack létrehozása, mely újrahasznosítható. Ez az első lépés. A papír egy teljesen új csomagolási lehetőségek világát nyitja meg és meggyőződésünk, hogy a jövőben hatalmas szerepe lesz.” – nyilatkozta a vezető.

A palackok több prototípus-szakaszon estek át a végleges termékbemutató előtt.

#1

#2

Stjn kifejtette, hogy annak ellenére, hogy a papírpalack prototípusa még mindig műanyag béléssel rendelkezik, ez is 100%-ban újrahasznosítható. A következő lépés egy bélés nélküli papírpalack létrehozása.

A Coca Colanak elég nagy tervei vannak a jövőre nézve. A projekt oldalán a vállalat azt állítja, hogy 2030-ig teljesen leváltja a műanyag palackokat és csak újrahasznosított vagy újrahasznosítható anyagokból fogja előállítani.

Ha többet szeretnétek tudni, akkor ajánljuk a figyelmetekbe a következő angol nyelvű videókat.

#2

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek