2022 június 30 csütörtök
KezdőlapEmberekA Down-szindrómás házaspár története a legmeghatóbb, amit ma olvasni fogsz

A Down-szindrómás házaspár története a legmeghatóbb, amit ma olvasni fogsz

-

A szerelmet ki kell érdemelni. Ha érdemesek vagyunk rá, akkor semmi sem számít. A sors kedvezően pörgeti a lapokat. Az, hogy ki érdemes az igaz szerelemre nehéz megmondani. Az érzést mindenkinek az életben legalább egyszer meg kell tapasztalnia. Enélkül nincs is értelme élnünk. 🙂

A 49 éves Maryanne és a 62 éves Tommy volt az első Down-szindrómás brit pár, akik 1995-ben összeházasodtak. Noha, van köztük 13 év korkülönbség, ez mégsem zavarta őket. Igazából semmi sem. Egyszerűen csak becsapott a villám.

Tommy 18 hónap után kérte meg a lány kezét. Állapotuk miatt a közvélemény nem feltétlenül állt mellettük. Sokan kételkedtek abba, hogy egy ilyen kapcsolatnak van-e értelme. Ennek ellenére 25 éve házasok.

Maryanne egy tévéinterjúban elmondta, hogy:

“Az esküvőm volt életem legszebb napja. Megdöbbentett, amikor Tommy megkérte a kezem, de egy másodpercig sem gondolkodtam. Soha nem veszekszünk. Nagyon szeretem a férjemet. Ő a legjobb barátom.”

A pár a 20. házassági évfordulójukon 150 ember előtt frissítette a fogadalmát.

Kapcsolatuk rengeteg vitát váltott ki, de ennek ellenére még mindig együtt vannak és boldogok. Történetük rengeteg embert inspirálhat, akik úgy gondolják, hogy a boldogságra esélyük sincs.

Persze, az élet ahol ad, ott egyszer majd el is vesz. Tommynál demencia kezdett el kialakulni. Sajnos sokszor elfeledkezett arról, hogy van egy kedvese. Egy ideig gondolkodtak azon, hogy Tommynak idősek otthonába kell költöznie. Féltek attól, hogy a betegség miatt valami nagyobb baj történik. Mary ezt nem szerette volna, ugyanis nem tudna mellé költözni. Semmi esetre sem akarja elhagyni a szerelmét. Egy ilyen lépés számukra a vég kezdete.

A mesébe illő frigynek végül a koronavírus vetett véget. 2020. december 10-én Tommy mellkasi fertőzési miatt került kórházba. Az orvosok erőfeszítései ellenére sem sikerült megmenteni. Utolsó hónapját három különböző kórházban töltötte felváltva. Felesége rendkívül elveszett. Rokonai próbálják vigasztalni.

Egy interjúban elmondta, hogy álmaiban még mindig látja a férjét és ez mosolyt csal az arcára. A nő nemrég ünnepelte az 50. születésnapját.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek