2022 július 5 kedd
KezdőlapCelebA Facebook határozatlan időre letiltotta Donald Trumpot

A Facebook határozatlan időre letiltotta Donald Trumpot

-

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg szerint a volt amerikai elnök, Donald Trump arra használná közösségi oldalát, hogy az eddigieknél is nagyobb káoszt teremtsen az Egyesült Államokban, ahol egyébként szerdán komoly támadás érte a Capitolium épületét.

Zuckerberg a korábbiakban már huszonnégy órára eltiltotta Trumpot a Facebook használatától, de a történtek után határozatlan időre kiterjeszti a tiltást. Szerdán az Egyesült Államok volt elnöke beszédet mondott híveinek, akik Trump szavai után megrohamozták a Capitolium épületét. A támadásban négy ember vesztette életét.

Zuckerberg azt is hozzátette, hogy ezidáig elnézőek voltak a leköszönő elnökkel és tevékenységével. Bár a közösségi oldalon szabad véleménynyilvánítás van, a Trump által kiváltott felfokozott hangulat már túl nagy kockázatot jelentett. Ennek értelmében az Egyesült Államok volt elnöke nem veheti igénybe a Facebook nyújtotta kommunikációs szolgáltatásait.

A Facebook alapítója többek azt elmondta azt is, hogy Trump tegnapi bejegyzése eltávolításra került, ugyanis attól tartottak, hogy megismétlődnek a Capitoliumnál történtek. “Donald Trump Instagram és Facebook fiókjai minimum két hétig blokkolva lesznek” – közölte a Facebook alapítója és vezérigazgatója.

Zuckerberg úgy véli, teljesen világos Trump célja. A leköszönő amerikai elnök ugyanis arra használja hátralévő hivatali idejét, hogy “a hatalom békés és törvényes átmenetét aláássa utódjához, Joe Bidenhez”. Továbbá azt is hozzátette, hogy eddig a Facebookon megjelent posztok alapján elnézőek voltak ahelyett, hogy elítélték volna azokat.

„A választási eredmények kongresszusi megerősítése után prioritást kell élveznie annak, hogy a ciklusból fennmaradó 13 nap és a beiktatást követő napok békésen és a kialakult demokratikus normáknak megfelelően teljenek el” – mondta Zuckerberg.

“Korlátlanul és legalább a következő két hétben meghosszabbítjuk azt a blokkot, amelyet Facebook- és Instagram-fiókjain helyeztünk el, amíg a hatalom békés átmenete be nem fejeződik” – fejezte be közleménye sorait a Facebook alapítója.

Ezek is érdekelhetnek