2022 november 28 hétfő
KezdőlapÉrdekességekA Facebook társkereső szolgáltatása már Magyarországon is elérhető - Íme a részletek

A Facebook társkereső szolgáltatása már Magyarországon is elérhető – Íme a részletek

-

Az elmúlt időszakban számtalan újítást eszközölt már az egyik legnagyobb közösségi oldal, a Facebook, de ezeknek még koránt sincs vége. Ezúttal egy társkereső szolgáltatással bővítik az oldalt, amely fokozatosan jelenik majd meg a felhasználóknál.

A közösségi oldal már tavaly szeptemberben húsz másik országban indította el a társkeresőt, köztük az Egyesült Államokban is. A Facebook Dating néven ismert szolgáltatás minden felhasználó számára elérhető lesz hazánkban is.

A társkereső egy különálló szolgáltatás a Facebook applikáción belül, amihez fel kell iratkozni és létre kell hozni egy saját profilt. A felhasználók számára ez nem lesz nehéz feladat, ugyanis okostelefonról csupán néhány másodperc alatt elvégezhető. A több, mint egy éve létrehozott társkeresőn ezidáig több, mint 1,5 milliárd alkalommal léptek párba a regisztráló párkeresők.

Az elkövetkezendő napokban Európa 31 országában, többek között Magyarországon is elindul a társkereső. Október 22-től folyamatosan minden felhasználó igénybe veheti, mivel a szolgáltatás fokozatos aktiválás alatt áll az iOS-es és az androidos telefonokon futó Facebook alkalmazásban.

A programról tudni kell, hogy automatikusan nem fogja felkínálni ismerőseinket, mint potenciális partner, sőt, használói sem a hírfolyamban, sem másutt nem fognak arról értesülni, hogyha valamelyik ismerősük létrehoz egy profilt.

A Facebook Dating, vagyis a Facebook Társkereső legfontosabb funkciói a következők:

Történetek – Ezen a felületen a felhasználók bemutathatják magukat az Instagram vagy a Facebook történetek megosztásán keresztül.

Titkos kedvenc – Ezzel a funkcióval mind a Facebook ismerősök, mind az Instagram követők közül kiválaszthatunk összesen kilenc felhasználót, akit Secret Crush-ként jelölünk meg. Ez azt jelenti, hogy a megjelölt fél csak akkor fog tudni a jelölésről, ha ő is megjelölte Secret Crush-ként az őt megjelölő személyt. Az algoritmus nem kínál potenciális randevúpartnert és csak akkor tudhatjuk meg, ki jelölt be minket, ha mi magunk is bejelöljük az illetőt.

Közös események és csoportok – Ez a funkció a hasonló vagy azonos érdeklődési körökre épül. Felkutatja a hasonló érdeklődésű felhasználókat, megosztja a társkeresővel a Facebook fiókban szereplő események és csoportok listáját. Vagyis, ezen a felületen megnézhetjük, hogy van-e olyan személy, aki ugyanannak a csoportnak a tagja-e, mint mi.

Videós randevú – Amennyiben a társkeresőn párba állunk, a kölcsönös megjelölés után videochaten is beszélgetést kezdeményezhetünk. A videohívást mindkét félnek jóvá kell hagynia, csak így jöhet létre a kapcsolat, azaz a hívás a két fél között. A videós randi alatt a teljes Facebook-profil nem látható, pusztán a hívó felek keresztneve és profilfotója tekinthető meg.

Az új szolgáltatás esetében is fontos szempont volt az adatok és a magánszféra védelme. Ha egy felhasználó úgy ítéli meg, akkor jelentheti vagy blokkolhatja is az őt zaklató személyt, ezáltal pedig sem üzenetet, sem fényképet, sem pedig videót nem küldhetnek neki anélkül, hogy ő akarná.

2020. október 22-től a Facebook Társkereső a következő országokban lett elérhető:

Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Horvátország, Magyarország, Írország, Olaszország, Litvánia, Luxemburg, Lettország, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Románia, Svédország, Szlovénia, Szlovákia, Izland, Liechtenstein, Norvégia, Spanyolország, Svájc, Egyesült Királyság.

Ezek is érdekelhetnek