2023 február 1 szerda
KezdőlapCelebEnnyire könnyű az embereket becsapni? A fél internetet átverték egy régi fotóval...

Ennyire könnyű az embereket becsapni? A fél internetet átverték egy régi fotóval…

-

Találtak a TESCO parkolójában egy fotót egy fiatal párról. Az egész internet lázban égett, hogy kiderítse kik ezek. Legalábbis míg rá nem jöttek az igazságra…

Az internetre gyakran kerülnek fel fekete-fehér fotók, amelyeken a holokauszt áldozatai, vagy a második világháború következtében elszakított családok láthatók. Nem sokkal ezelőtt az Auschwitzi Múzeum honlapján jelent meg egy fotó, amelyen három gyerek látható. Kiderült, hogy a fénykép készítése után nem sokkal a holokauszt áldozatai lettek.

kep 2022 08 02 084852977
Ennyire könnyű az embereket becsapni? A fél internetet átverték egy régi fotóval...

Éppen ezért, amikor egy pár fiatal fotója kiszivárgott az internetre, az internetezők között olyan találgatások voltak, hogy talán a szerelmesek is tragikus halált szenvedtek, például egy koncentrációs táborban. A fotó sokszor megjelent a közösségi oldalakon és internetes fórumokon. A posztolók különféle forrásokat szolgáltattak a fotó eredetére. 

“Hé tud valaki segíteni? Találtam egy fotót a Tesco közelében. A hátoldalon az áll, hogy “Anya és apa 1955″. Szeretném visszaadni, mert értékes ajándéktárgynak tűnik. Oszd meg Te is, hátha visszakerül a gazdájához”

A fotó egyébként az egész világon elterjedt…

Meglepő forrás

A fent említett fotót tartalmazó első bejegyzést az akkor 34 éves izraeli Ariel Plavnik tette közzé a weben. A Kefar Sawa városában működő turisztikai iroda egyik alkalmazottja viccből úgy döntött, hogy megszerkeszt egy véletlenszerű fotót, és megnézi, hogyan reagálnak rá mások.

Az elöregedett fotót a Facebookon tette közzé, segítséget kérve gazdájának megtalálásához. Végül megállapították, hogy a fotó csak … egy jelenet a “Vissza a jövőbe” című filmből. A képen látható pár Crispin Glover és Lea Thompson színészek, a főszereplő Marty McFly szülei.

kep 2022 08 02 085143344
Ennyire könnyű az embereket becsapni? A fél internetet átverték egy régi fotóval...

Az 1980-as évek egyik nagysikerű filmje a Vissza a jövőbe. Ebben Marty, egy fiatal tini visszautazik az 1950-es évekbe. Akaratlanul is beleavatkozik szülei ismeretségébe, ami súlyos következményekkel és a történelem megváltoztatásának kockázatával jár.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek