2022 július 5 kedd
KezdőlapÁllatokA férfi 20 órán át fekszik lebénulva a hóba - A kutyájának...

A férfi 20 órán át fekszik lebénulva a hóba – A kutyájának köszönheti az életét

-

A michigani férfi halálközeli élménye után újraértékeli az életet. 20 órán keresztül feküdt lebénulva a hóba. Végig azon gondolkodott, hogy ez élete utolsó napja. Csak a kutyája segítségében bízhatott.

Az eset 2017 szilveszterekor történt. Bob az 5 éves golden retriever kutyájával volt otthon, egy tanyán éltek. A tévéműsor szünetében kiszaladt tűzifáért a kert végébe. Csak egy otthoni papucs és vékony melegítő volt rajta. Ez a rövid, 15 méteres séta majdnem az életébe került. Elcsúszott a fagyos talajon és ahogy feküdt a hóba, észrevette, hogy nem tudja mozgatni sem a kezét, sem a lábát. Rájött, hogy valószínűleg eltört a nyaka. Nagyon komoly sérülést szenvedett, szinte teljesen lebénult nyaktól lefelé. Tudatánál volt, de mégsem tudott megmozdulni.

“Kiabáltam, ahogy csak bírtam. De a legközelebbi szomszédom is negyed mérföldre lakott tőlem és este 22.30 körül volt. De Kelsey, a kutyám azonnal odasietett.”

Valamikor hajnalban teljesen elment Bob hangja, nem bírt segítségért kiabálni. A teste majd megfagyott, nagyon hideg éjszaka volt. Lebénulva feküdt a hóba, semmit sem tudott tenni.

“Kelsey végig ott volt velem és ugatott. Többször rám feküdt, próbált melegen tartani. Nyalogatta a tenyerem és az arcom. A karom tele volt karmolásnyomokkal, nem akarta hogy elaludjak. Tudtam, hogy ki kell bírnom.”

“19 órája feküdtem kinn a mínuszban, teljesen mozgásképtelen voltam. Egyszerűen azt éreztem, hogy nem bírom tovább. A kutya megállás nélkül ugatott, de egyszer sem ment el mellőlem. Egyszer csak azt éreztem, mintha teljesen elment volna a kép, nem láttam.”

Bob elvesztette az eszméletét. A kutya ekkor irdatlan vonyításba kezdett. A férfi szomszédja ezt már nem tudta mire vélni, ezért átment Bobhoz. Szerencsére még elég hamar odaért, azonnal hívta a mentőket és kórházba szállították.

“Kelseynek köszönhetem, hogy valaki tudott rajtam segíteni, ha nem vonyít, biztosan meghalok. A szomszédom, Rick talált rám újév napján 18.30 körül.”

Hihetetlen, hogy a kutya hogy küzdött 20 órán keresztül a gazdája életéért. A sürgősségi osztályon kiderült, azonnal meg kell műteni, nem voltak biztosak az orvosok abban, hogy felépülhet Bob. Súlyos porckorongsérve lett két helyen is.

Végül a profi kórházi kezelésnek köszönhetően, pár hónap rehabilitáció után, Bob képes járni egy bot segítségével.

Minden nap hálát mond a golden retriever kutyájának. Megköszöni, hogy miatta sikerült túlélnie azt a szörnyű 20 órát a hóban.

Ezek is érdekelhetnek