2022 december 8 csütörtök
KezdőlapEmberekA férfi a Facebookon figyelmeztetett a maszk viselésére - Másnap koronavírus-fertőzésben elhunyt

A férfi a Facebookon figyelmeztetett a maszk viselésére – Másnap koronavírus-fertőzésben elhunyt

-

Thomas Macias teherautó-sofőrként dolgozott. A koronavírus-járvány rá különösen veszélyes volt, ugyanis cukorbetegsége nagy kockázatot jelentett.

Az 51 éves kaliforniai férfi az Elsinore-tónál vett részt egy grillpartin barátaival, ami után nem sokkal beteg lett. A partit azután rendezték, hogy a kormány lazított a korlátozásokon.

Gustavo Lopez, Thomas testvére elmondta, hogy a férfi a grillparti előtt nem ment sehova, minden szabályt betartott. Miután az állam megszüntetett bizonyos korlátozásokat meglátogatta barátait, mert már nagyon magányosnak érezte magát.

“Bárhová ment, barátságos volt. Hiányoztak neki a barátai és a családja. Tehát, a korlátozások megszüntetése után úgy döntött, meglátogatja barátait és sajnos elment erre az eseményre, aminek ez lett az eredménye.”

Lopez azt is hozzátette, hogy egyik ismerőse ott volt a barbecue-n és másnap felhívta, hogy elmondja neki, ott volt a partin és pozitív koronavírus-tesztje volt már előtte. Senkinek nem szólt róla, hogy megfertőződött. A partit követő napon viszont, mindenkit felhívott és kérte őket, hogy végeztessék el a tesztet, mert megfertőzhette őket. Körülbelül tizenöt ember fertőződött meg miatta.

Macias nagyon ideges lett és magát hibáztatta. A férfit június 15-én tesztelték, pozitív eredményét június 18-án kapta meg és június 21-én elhunyt.

Miután Thomas nem érezte jól magát, de mindezt csak cukorbetegségére fogta, így meglátogatta anyját és testvérét. Később bekerült a kórházba, felhívta családtagjait, hogy elmondja rosszul van és légzési nehézségei vannak.

Közösségi oldalán pedig, figyelmeztette ismerőseit és barátait. “Pár héttel ezelőtt kimentem és koronavírusos lettem. Ez nem vicc. Viselj maszkot és tarts távolságot! Ne légy olyan felelőtlen, mint én!” Az üzenetet június 20-án írta, másnap belehalt a koronavírus-fertőzésbe.

“Veszélybe sodortam anyám, nővéreim és az egész családom egészségét, életét. Ez nagyon fájdalmas élmény” – írta Thomas.

A nagyanyja és nagynénje tesztje negatív lett. Lopez elmondta, Thomas pénteken még jobban érezte magát, szombaton viszont már arról számolt be, hogy nehezen kap levegőt. Halála napján még felhívta édesanyját a kórházból, aki azt mondta neki, minden rendben lesz és találkoznak, ha Tommy elhagyhatja a kórházat, de sajnos nem így lett, Tommy meghalt.

A helyi és nemzetközi média is megírta halálának körülményeit, különös figyelmet fordítva üzenetére, amit néhány órával azelőtt hagyott a nagyvilágnak.

“Remélem, az emberek megértik, milyen súlyoz ez. Ha megfertőződtél és tünetmentes vagy, akkor sem szabad kimenni csak azért, mert azt gondolod, nem adhatod át másoknak.”

Ezek is érdekelhetnek