2022 december 2 péntek
KezdőlapEmberekA férfi kertjébe meteor csapódott - A ritkaságnak köszönhetően milliomos lett

A férfi kertjébe meteor csapódott – A ritkaságnak köszönhetően milliomos lett

-

Egy férfinak hatalmas szerencséje volt, ugyanis éppen háza verandáján tevékenykedett, amikor becsapódott valami a kertjébe. Egy különleges összetételű meteor zuhant le, ami egyébként alig volt két kilogramm. Ennek ellenére nagyon is sokat ért.

Alapvetően is ritka jelenség, hogy meteorit zuhanjon egy lakóövezetbe vagy házak közelében csapódjon a földbe. Indonéziában azonban ez megtörtént és nem is akármilyen kőzet hullott le az égből. Egy úgynevezett szenes kondrit zuhant a szerencsés férfi kertjébe.

Az indiai férfi először megijedt, mert el sem tudta képzelni, hogy mi történhetett, hiszen hatalmas robajra lett figyelmes. A 2,1 kilogrammos kődarab a terasz bádogtetőjét is átszakította, de a tulajdonosnak semmi bántódása nem esett. Josua Hutagalung elmesélte, hogy amikor megfogta a szikladarabot, még mindig meleg volt.

Egy szakértő is megvizsgálta a kőzetet, ezáltal a meteoritról kiderült, hogy körülbelül 4,5 milliárd éves. Emellett összetétele is rendkívül ritka, ugyanis a fent említett szenes kondritok csoportja csak a meteoritok nagyjából öt százalékát alkotja.

A 33 éves férfi, akinek kertjében lezuhant a meteorit felbecsültette a ritkaságot, amiért később 4,2 millió forintnak megfelelő kétszáz millió indonéz rúpiát kapott. A meteoritot egyébként egy gyűjtő vásárolta meg tőle, mostanra pedig már az arizonai állami egyetem meteorittudományi központjában őrzik.

Íme a videó:

Ezek is érdekelhetnek