2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberekA férfi összes megtakarítását kivette a bankból, azonnal kirabolták

A férfi összes megtakarítását kivette a bankból, azonnal kirabolták

-

Egy kaliforniai férfi, Francisco Cornejo rokonain szeretett volna segíteni, akik a koronavírus-járvány miatt nagy bajban voltak. Cornejo a Huntington Park-i Chase bankba ment és kivette összes megtakarítását, ami pontosan kétszázezer dollár volt.

Francisconak úgy sikerült összegyűjtenie ennyi pénzt, hogy eladta házát. Az ominózus napon a lehető legközelebb parkolt a pénzintézethez, hogy minél hamarabb autóba ülhessen a rengeteg pénzzel. Ám egy rablónak ennyi idő és a kis távolság ellenére is sikerült őt megkárosítania. Az elkövető egy fekete kapucnis pulóvert viselt, ami eltakarta arcát. Cornejo a támadásban megsérült, válla kiugrott és további horzsolásokat szerzett.

A rablásról videofelvétel is készült.

Cornejo lánya azt nyilatkozta, hogy a pandémia miatt szülei munkanélküliek lettek, de ez még nem minden. Gondoskodniuk kellett a 94 éves nagymamáról is, akinek ők fizették gyógyszereit, illetve másik lányuk tandíját is ők állták. Ezen kívül szerettek volna némi pénzt küldeni a mexikói és az El Salvadorban élő rokonoknak is. Ők ugyanis, szintén a koronavírus-járvány miatt vesztették el állásukat.

“Francisco senkinek nem beszélt terveiről, de túl nagy véletlennek kellett történnie ahhoz, hogy éppen akkor és ott kirabolják őt” – mondta ügyvédje.

“Szó szerint harcolt a megtakarításért” – folytatta Soleimani. “És amikor megverték, mindent megtett, hogy megpróbálja magánál tartani táskáját.”

A gyanúsított keresésében az FBI is részt vesz.

“Hála Istennek, hogy életben van. Családja hálás, hogy a férfi néhány karcolással és sérüléssel megúszta a történteket” – mondta Soleimani. “A nap végén hálásak vagyunk, hogy itt volt.”

Íme a rablásról készült felvétel:

Ezek is érdekelhetnek