2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapEgészségA fiatalok új módszert találtak a tudatmódosításra. Ha ezt látod a gyerekednél,...

A fiatalok új módszert találtak a tudatmódosításra. Ha ezt látod a gyerekednél, akkor ideje elbeszélgetni vele

-

A fiatalok egyre hajmeresztőbb dolgokkal próbálkoznak a bódultság reményében. Ez azért már túlzás.

Mióta világ a világ, a fiatalok minden lehetőséget megragadnak azért, hogy egy kicsit feldobják a bulit. A sör már lehet, hogy unalmas. A különböző tudatmódosítók pedig drágák lehetnek egy fiatal zsebéhez mérten. Nem engedheti meg magának mindenki. Ilyenkor jöhet a ragasztó, higító stb. Nyilván szavakban ki sem lehet fejezni, hogy mennyire károsak ezek az egészségre.

Egy újabb olcsó ötlet látott napvilágot. Valaki kitalálta, hogy ha tisztasági betétekből főznek teát, majd megisszák, akkor az abban található kioldódott vegyszerek bódultságot idéznek elő. Ez a tinik szerint nagyon szórakoztató és mindenekelőtt olcsó.

Pontos recepttel nem szeretnénk senkinek sem tippeket adni, de a lényege nagyjából, hogy tampont vagy betétet kell egy órán keresztül főzni majd az így kapott vegyszeres vizet lehűteni. Állítólag egy kesernyés ital lesz belőle.

A hatóságok már nyomoznak az ügyben. Annyit sikerült kideríteni, hogy ez az egész ötlet Indonéziából származik. Egyelőre nincs ötletük, hogy miként tudnának harcolni ellene. Az Indonéz Nemzeti Gyógyszerügynökség (BNN) is megerősítette, hogy a tisztasági betétekben található vegyi anyagoktól “elszállva hallucinálnak” az emberek.

Az egyetlen kiút a helyzetből az említett termékek kémiai elemzése és a hallucinogén tulajdonságokkal rendelkező komponensek kiküszöbölésére tett kísérlet.

Egyelőre nem számoltak be ezen vegyi anyagok elfogyasztása által bekövetkezett halálesetekről, de a kockázat természetesen magas. A fiatalok gyakran gondolják magukat házi vegyészeknek és könnyedén létrehozhatnak valami halálos keveréket. Az ilyen jellegű dolgoknak kitenni magunkat és veszélyeztetni az egészségünket rettentő felelőtlen és ostoba dolog.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek