2022 július 1 péntek
KezdőlapTörténetekA fiú 28 éven át minden születésnapjára whisky-t kapott apjától - Most...

A fiú 28 éven át minden születésnapjára whisky-t kapott apjától – Most eladja gyűjteményét és házat vesz az árán

-

Matthew Robson 1992-ben született az angliai Tauntonban. Matthew édesapja, Pete meg szerette volna ünnepelni kisfia érkezését, ezért vett egy palackkal a skót Macallan tizennyolc éves single malt whisky-jéből, amit végül mégsem bontott meg. A megmaradt ital láttán úgy döntött, hogy elteszi az üveget és fia minden születésnapjára vesz belőle egy palackkal. A terv az volt, hogy mire Matthew betölti 18. életévét, addigra lesz neki tizennyolc üveggel a skót whisky-ből, így lesz mivel ünnepelnie.

A fiú elmondása szerint gyerekként még rendkívül furcsának találta édesapja születésnapi ajándékai, hiszen akkoriban még nem ihatott, így nem tudott mit kezdeni az italokkal. A whisky minden évben a polc tetején landolt, édesapja pedig ráírta a dobozra, hogy “Soha ne bontsd fel!”. Matthew azért más ajándékokat is kapott, mert édesapja nem akarta, hogy fia bármiben is hiányt szenvedjen.

A kisfiúból szép lassan felnőtt férfi vált, de a 18. születésnapon sem bontottak fel egyetlen üveggel sem a Macallanből. Ennek örömére Pete nem nem hagyta veszni a dolgot és tovább folytatta a tizennyolc éve tartó hagyományt, vagyis tovább vásárolta a whisky-ket fia születésnapjaira. Amellett, hogy a fiatalembernek ezáltal már huszonnyolc üvegre gyarapodott gyűjteménye, az ital értéke is az eredeti ár többszöröse lett.

Az édesapa huszonnyolc év alatt körülbelül ötezer fontot, vagyis nagyjából két millió forintnyi összeget költött a Macallan whisky-re. A skót ital összértéke azonban, mára már ennek sokszorosa. A gyűjtemény több, mint negyvenezer fontot, azaz tizenhat millió forintot ér. Az előzetes tervek szerint a fiatalember és családja eladja a Macallan-gyűjteményt és az érte kapott összegért leteszik a foglalót Matthew első saját házára.

Ezek is érdekelhetnek