2022 december 2 péntek
KezdőlapEmberekA gazdag emberek életének 20+ érdekes jellemzője, amiről az átlag emberek nem...

A gazdag emberek életének 20+ érdekes jellemzője, amiről az átlag emberek nem is tudnak

-

Te tudtad, hogy az emberek tíz százaléka a bolygó teljes vagyonának körülbelül 77 százalékát birtokolja? Ez pedig azt jelenti, hogy többi ember a maradék 23 százalékon osztozik. A hatalmas egyenlőtlenség miatt, tehát, nem is csoda, hogy a különféle társadalmi rétegekbe tartozó emberek gondolkodása és életmódja nagy mértékben különbözik.

Cikkünkben a gazdag emberek és barátaik “élménybeszámolója” alapján mutatjuk a következő tények listáját, amely kiválóan tükrözi, hogy mennyire másként élik mindennapjaikat a gazdagok. Természetesen, mint bármi más is, ez is jár előnyökkel, néha napján pedig hátrányokkal is.

Kapcsolatok

“A gazdagok ritkán töltik idejüket tévénézéssel, moziba járással vagy egyéb szórakoztató eseményeken történő részvétellel, ugyanis nincsenek barátaik, akikkel ezt megtehetnék. Akivel csak kommunikálnak, az üzlet miatt tartják a kapcsolatokat.”

“A volt ügyfelem egy milliomos volt és rendkívül magányosnak érezte magát. A feleségével utálták egymást, aztán el is váltak. A lánya rendszeresen pénzt lopott tőle, de soha nem beszélt erről a lánnyal és az unokája is csak a pénz miatt kommunikált vele, sőt, a barátai is állandóan csak kölcsön kértek tőle. Nagyon sajnáltam a pasit, mert egyébként nagyon jó ember volt.”

“A gazdagok nagyon könnyen elfogadják azokat a dolgokat, amik kellemetlenek számukra, ahelyett, hogy inkább a kellemes dolgokra összpontosítanának. Például: az üzlet miatt kommunikálnak a különböző vallású, alapelvű vagy bármilyen emberekkel még abban az esetben is, ha elleneznek mindent, amit ezek az emberek képviselnek.”

“A szegények mindig megpróbálnak okosnak és gazdagnak tűnni, ezért rengeteg időt töltenek el azzal, hogy a társadalmi helyzetüket bizonygassák másoknak. Az igazi gazdagok viszont nem foglalkoznak azzal, hogy ki okosabb és gazdagabb, csak élik az életüket és csakis a saját dolgaikra koncentrálnak.”

“Külsőre ritkán különböznek az egyszerű, hétköznapi emberektől. Nekem a gazdag barátom ugyanúgy kollégiumban lakott, mint mi és ugyanúgy nézett ki, mint mindenki más. Fogalmunk sem volt róla, hogy gazdag családból származik. Egy dolog árulta el őt egyszer: véletlenül megemlítette, hogy az apja helikopterrel hozta őt a kollégiumba.”

Döntéshozatal

“Van egy barátom, aki gazdag családban született. Állítása szerint a legrosszabb az, hogy soha nem kell dolgoznia és fejlődnie. Azt mondja, sokak számára ez a degradációhoz vezető út.”

“A gazdag emberek teljesen másképp oldják meg a problémákat, mint mi. A középosztály tagjai általában órákat töltenek információkereséssel és segítségkéréssel, hogy diagnosztizálják az adott problémát. A gazdagok egyszerűen felhívnak néhány embert és egy csekély díj ellenében profi szakemberrel intéztetik el gondjaikat, méghozzá hihetetlenül gyorsan. Bár pénzt költött, nem vesztett sok időt, így továbbra is csak keresett. A középosztály tagjai ezt nem tehetnék meg, mivel nem keresnének annyi pénzt ez idő alatt, mint amennyit a szakemberre kellene költeniük.”

“A gazdag emberek is viselnek drága ruhákat, de nem azért, hogy mindenki lássa, milyen neves cég logója virít a kiválasztott darabon. A gazdagok márkák iránti prioritása nagyon alacsony, ők inkább a hatékonyságot és praktikusságot tartják szem előtt egy ruhadarab megvásárlásakor és nem azt, hogy melyik híres divatcég logója virít rajta.”

“Az alacsony jövedelmű emberek általában nagyon gyorsan hoznak döntéseket. Házasság, autóvásárlás, utazás és így tovább. A gazdagok azonban, ezt sok esetben hónapokon vagy akár éveken át tervezik, hogy végül a legjobb döntést hozzák meg.”

“A gazdagok teljesen másképp oldják meg a problémákat. A gazdag barátom autóját például mindig pávák támadták meg a munkahelyén. A madarak látták a tükörképüket az autón és birokra keltek vele. Minden alkalommal, amikor ez történt, a barátom egyszerűen újrafújatta az autóját.”

“Soha nem teszik fel ezt a kérdést: Megengedhetem magamnak? Tényleg szükségem van erre? Ha ilyen kérdések merülnek fel, az maximum azért van, mert fölösleges pénzpazarlásnak tartják.”

Jogosultságok

“Megengedhetik magukat, hogy ne aggódjanak imádott háziállatuk egészsége miatt. Nagyon sok pénzbe kerül (25-50 ezer dollár), de még arra is lehetőségük van, hogy klónozzák őket.”

“Létezik egy alkalmazás az Apple eszközökhöz, ami 999 dollárba kerül. Ezzel VIP szolgáltatásokat és exkluzív ajánlatokat kínál, például magánparti meghívásokat, magánrepülőgép- és jacht ajánlatokat és még sok más egyebet. De nem elég megvenni ezt az alkalmazást, ahhoz, hogy valaki használni is tudja, bizonyítania kell, hogy a vagyona valóban meghaladja az egy millió dollárt.”

“Egy hihetetlenül gazdag kínai vállalkozóval dolgozom. Fekete cigarettát szív, 24 karátos aranyból készült szűrőkkel. Minden csupa luxus, amit csinál.”

“A gazdagoknak nem kell nagy figyelmet fordítaniuk a gyerekeikre, ugyanis a legjobb személyzetet veszik fel melléjük, akik éjjel-nappal szemmel tartják a őket. Ez számukra is rendkívül praktikus, hiszen például nem kelti fel őket a gyerek az éjszaka közepén azért, mert éhes vagy pisilnie kell, így pedig teljes energiájukkal a munkájukra koncentrálhatnak.”

“Biztosan Te is láttál már olyan filmeket, amikben bemutatták, hogy milyen „intelligens otthonok” várnak ránk a jövőben. Számos hírességgel dolgoztam már együtt és magabiztosan kijelenthetem, hogy ez már nem a jövő többé. A hírességek sok millió dolláros házaiban a hang-vezérelt zene, klíma, riasztó, fény, függönyök és még sorolhatnánk, már ma is elérhetők.”

“Ugyanazon a napon, amikor egy film megjelenik a mozikban, egy speciális weboldalon is elérhetővé válik (legálisan), így otthon is megtekinthető. Ennek a weboldalnak a regisztrációs díja 35 ezer dollár, illetve minden egyes filmért további 500 dollárt kell fizetni.”

“Vannak olyan cégek, amik azzal foglalkoznak, hogy bármilyen ételt elszállítanak bárhová, ráadásul a világ bármely pontjáról. Szeretnék egy jó pizzát egyenesen Olaszországból? Ennél egy paellát Spanyolországból? A gazdagok ilyenkor egyszerűen kapcsolatba lépnek ezekkel a cégekkel, akik repülőgéppel rekord idő alatt a megadott címre szállítják nekik ezeket az ételeket.”

“A légitársaságoknak voltak olyan AAirpass kártyáik, melyek 600 ezer dollárba kerültek és korlátlan számú első osztályon történő utazást tettek lehetővé, bárhol-bármikor. Ma azonban már nem lehet ilyet vásárolni, ugyanis néhány ügyfél súlyos veszteséget okozott vele a légitársaságoknak. Például volt egy férfi, aki miután megvette a kártyát, 21 millió dollár értékű repülőutat tett meg, mielőtt megvonták tőle a tagságát.”

Egyéb

“Amikor szegény gyerek voltam, minden új videojátékomnak nagyon örültem. Most gazdag vagyok, bár még mindig szeretem a videojátékokat és folyamatosan vásárolom őket, de már korántsem okoznak akkora örömöt, mint gyerekkoromban. Néha azt kívánom, bárcsak most is mindegyik játék olyan örömöt okozna, mint fiatalon. Ez a jelenség persze nem korlátozódik a videojátékokra, ugyanez a helyzet az élet többi részével is.”

“Az alulról érkező milliomosok szinte csak legendák. Léteznek ilyenek, de a számuk elhanyagolható azokhoz képest, akik már eleve gazdag családba születtek bele.”

“Néhány gazdag ember még csak nem is veszi észre a helyzetét. Megpróbáltam bizonyítani egy barátomnak, hogy elég gazdagnak mondhatja magát, mivel a családjában mindenkinek külön szobalánya és sofőrje van, de ő erre csak annyit mondott: „Mindenkinek van!”. Aztán megkérdeztem tőle: „Úgy gondolod, hogy a szobalányodnak vagy a sofőrödnek is van saját szobalánya és sofőrje?!”. Aztán láttam rajta, hogy valami nagy robbanást okoztam ezzel a fejében.”

“Igaz a mondás: Valóban nem lehet pénzért boldogságot venni. Most évente 30 ezer dollárt keresek és mégis sokkal boldogabb vagyok, mint amikor 120 ezer dollárt kerestem. Miért? Mert most azt csinálom, amit szeretek. Első helyre tettem az életemben a boldogságot, és minden olyan tevékenységgel felhagytam, ami már nem okozott örömöt. A munkám miatt most sokat kell utaznom és világot járnom, ami szavakkal kifejezhetetlen örömet okoz minden alkalommal.”

Ezek is érdekelhetnek