2023 június 10 szombat
KezdőlapÉrdekességekA Google Maps furcsa ...

A Google Maps furcsa felfedezései – Te láttad már ezeket?

-

A modern technológia rengeteg dologban segítségünkre van, ugyanis tanulhatunk új dolgokat úgy, hogy meg sem kell mozdulnunk, otthon a fotelből vagy éppen az ágyból bármit megtudhatunk, amire kíváncsiak vagyunk. Ezentúl pedig páratlan felfedezéseket tehetünk a Google Maps műholdas fotóit vizsgálgatva. Megannyi érdekes kérdés merül fel azonban az internetezőkben. Most megmutatjuk neked, hogy milyen elképesztő és káprázatos dolgokkal találkozhatunk a Google Maps műholdfelvételein, feltéve, ha tudjuk, hogy hol keressük őket.

Egy óriás úszó-fickó, ami még az űrből is látszik

Ez a vízi játék Ausztráliában található egy tengerparti vidámparkban.

Így néz ki az űrből egy kis nigériai falu lakóinak munkája, ugyanis az ott élők sót állítanak elő az iszapos tavakból

A sós vizet átszűrik, hagyják a napon száradni, így a nedvesség elpárolog és már csak a sókristályok maradnak meg.

Furcsa játszótér

A spanyol Valenciában található ez a szokatlan játszótér, amely Gulliver alakját formázza meg. Rengeteg csúszda, mászóka van benne, de a szülőkről sem feledkeztek meg, mivel számos padot alakítottak ki az árnyékban, hogy a felnőttek szemmel tarthassák csemetéiket.

Óriási lábnyomhoz hasonlító labirintus

A labirintus egy kis angol faluban, Hampshire megyében található. Angliában ez a leghosszabb labirintus.

Egy hajó a felhőkarcolók között

A kép egy kicsit becsapós, ez ugyanis nem egy hajó, hanem egy hongkongi bevásárlóközpont, ami nem mellesleg éjjel gyönyörűen ki is van világítva.

Piramis az Antarktiszon

Úgy vélik, hogy a „piramis” egy ősi civilizáció öröksége, míg mások azt tartják, hogy a legendás Antarktisz maradványa. Egy harmadik vélemény szerint pedig csak egy szokatlan formájú hétköznapi hegy az egész.

Így néz ki „70 ezer Coca-Colás üveg”

A Coca-Cola logóját 1986-ban hozták létre a márka 100. évfordulójára.

Egy texasi űrhajó

Ez nem egy másik földönkívüli civilizáció űrhajója, hanem egy finn építész által tervezett épület, amely Matti Suuronen munkája. A világon körülbelül harminc ilyen épület található napjainkban.

Méretes repülőgépgyűjtemény

A repülőgép gyűjtemény a belgrádi Repülési Múzeum részét képezi. Nagyjából 200 repülő tekinthető meg testközelből.

A világ legrégebbi macskája

Körülbelül 9000 éves ez a geoglifa. Az Atacama -sivatagban található, ahol már évszázadok óta egy csepp eső sem hullott.

Hogyan tudassuk a szomszéddal, hogy utáljuk?

Egy amerikai farmer hosszas veszekedés után például a „seggfej” (asshole) szót nyírta a mezőbe, majd egy nyíllal tette egyértelművé, hogy kinek is szánta az üzenetet.

Dél-Amerika és az Antarktisz egy kontinens?

A tudósok úgy vélik, hogy ennek a két földrésznek még ma is egy kontinenst kellene alkotnia, azonban egy hatalmas meteorit szétszakította őket, amely a képen is jól látszik.

Ezek is érdekelhetnek