2022 június 25 szombat
KezdőlapEmberekA hangok azt súgták, hogy a fia az ördög ezért bedobta őt...

A hangok azt súgták, hogy a fia az ördög ezért bedobta őt a folyóba – A 11 hónapos gyermek nem élte túl

-

Zak Bennett-Ekot tavaly kórházi kivizsgálásra és kezelésre kötelezték miután kisfiát Zakari életét kiontotta. Az édesapa elmondta, hogy a hangok azt mondták neki, hogy a 11 hónapos kisfia ördöggé fog változni, ezért 2019 szeptemberében bedobta őt a great-manchesteri Irwell folyóba.

Miután a kisfiú testét kihúzták a vízből, a szakértők megállapították, hogy hipotermiától, fulladástól vagy a kettő kombinációjától hunyt el.

A bírósági tárgyalás során a bíróság meghallgatta a paranoid skizofrén férfit, aki elmondta, hogy napokkal a fia elhalálozása előtt bement az észak-manchesteri általános kórházba, mert furcsán érezte magát, de hazaküldték. A férfi ügyvédje azt mondta, hogy a vádlott pszichiátriai betegsége miatt nem bűnös a merényletben.

Az esküdtszék két lehetőség közül dönthetett:

– Vagy elfogadják, hogy Zak Bennett-Eko paranoid skizofrén, így mentesül a felelősség alól mondván pszichikai állapota révén fogalma sem volt arról, hogy mit tesz;

– Vagy csökkentett felelősséggel ugyan, de bűnösnek találják.

Kevesebb, mint három órás tanácskozás után az esküdtszék úgy döntött, hogy az utóbbi lehetőséget választja és bűnösnek találják a kisgyermek életének kiontása miatt.

A bíróság most további pszichiátriai bizonyítékokat keres annak eldöntésére, hogy Bennett-Eko milyen büntetést kapjon.

Bennett-Eko régóta küzdött súlyos mentális egészségi problémákkal. A szakorvosok paranoid skizofréniát diagnosztizáltak nála, ami miatt 2014-2015 között pszichiátriai intézetbe került.

Zakari halála előtt Bennett-Eko mentális egészségi állapota romlani kezdett, mert abbahagyta a gyógyszerek szedését. Ezt követően hallucinálni kezdett és azt látta, hogy fia valami teljesen mássá alakul. Téveszméktől is szenvedett. Barátnője szerint azt mondta, hogy az édesanyja maga Beyoncé, holott ő már rég meghalt.

A bűncselekményt megelőző hetekben hatszor ment el a helyi kórház baleseti és sürgősségi osztályára, ahol mentális állapota miatt kért segítséget. Viszonylag nyugodt viselkedése és megjelenése miatt az orvosok nem ismerték fel a súlyos mentális zavarát, ezért elküldték.

Nem sokkal szeptember 11-én 16 óra után Bennett-Eko fiával elhagyta a Radcliffe-i River Street-i családi házat és elsétált a folyópartra. A férfi lendített kettőt a fiún, majd bedobta őt a folyóba. Ezután mintha mi sem történt volna, elment a Lock Keeper kocsmába. Mivel állapota instabil volt, ezért az ottani vendégeknek elmondta mit tett, akik azonnal értesítették a hatóságokat.

A rendőrök, kiérkezésük után letartóztatták a férfit, aki végig higgadt volt. Miután bevitték, az elhunyt édesanyjával akart beszélni, valamint egy tisztet Steve bácsinak nevezett. Ekkor jöttek rá, hogy valami mentális baja lehet.

Két orvos szerint Bennett-Eko mentális állapota már az őrült kategóriába tartozik. Dr. Higgins és Dr. John Crosby pszichiáterek szerint a férfi valóban azt hitte, hogy fia az ördög, ezért úgy gondolta a vízbe dobása nem számít bűnnek.

“Nagyon zavartnak tűnt, és valószínűleg hangokat hallott. Nem úgy nézett ki, mint aki tisztában van a környezetével” – mondta az orvos.

Bernadette Enright, a manchesteri városi tanács ügyvezető igazgatója elmondta: „Ez egy összetett eset volt, több tényezővel és rendkívüli következtetéssel. Fontos, hogy az ügyben részt vevő összes ügynökség átgondolja e tragikus események előkészületeit.”

Julian Hendy egy jótékonysági szervezet embere azt mondta:
“Zakari apjának súlyos mentális betegsége és erőszakos kórtörténete volt, amely ismert volt, de a szakemberek nem követték nyomon és nem ellenőrizték úgy ahogy kellett volna. Kiszolgáltatott helyzetben volt, számos alkalommal kért segítséget, de nem kapta meg azt az ellátást és kezelést, amire szüksége lett volna. Ha odafigyeltek volna rá, akkor talán Zakari még ma is élne.”

Isten nyugosztalja ezt a kis fickót!

Ezek is érdekelhetnek