2022 november 28 hétfő
KezdőlapEmberekA hős tinédzser az életét adta a fuldokló kistestvéreiért. - "Már nem...

A hős tinédzser az életét adta a fuldokló kistestvéreiért. – “Már nem volt ereje kiúszni.”

-

Igazi hős volt a fiatal lány, három kisgyereket mentett ki a viharos vízből. Sajnos neki nem volt ekkora szerencséje. Az életét adta adta a gyermekekért.

A tragédia a minnesotai Bagleyben történt 2020-ban. A seriff hívást kapott, hogy egy lány belefulladt a vízbe. A mentők és a rendőrség is kivonult, próbáltak segíteni a lányon, de már késő volt. A járókelők megpróbálták újraéleszteni amíg vártak a szakszerű segítségre.
A még csak 18 éves Raina Lynn Neeland azért ment bele vízbe, hogy megmentse kistestvéreit a fulladástól.

“A gyerekek gyakran játszanak a gátnál, közvetlenül a folyóba folyik innen a víz. Csúszdaként használják és ugrálnak is a vízbe. Sajnos ezen a napon a gyerekek nem tudták, hogy az esőzések miatt sokkal magasabb lett a vízszint. Amikor elkezdtek úszkálni, csapdába estek a gát felől érkező háborgó vízben.” – mesélte a seriff, Darin Halverson

Amikor észrevette a lány, egy pillanatig sem habozott. A szemtanúk elmondása szerint a tinédzser 3 kisgyermeket mentett ki. A kicsik 6, 8 és 10 évesek voltak. Sajnos Rainának már nem volt ereje kiúszni, a gyerekek pedig nem tudtak segíteni rajta. A 8 éves kislányt többször is újra kellett éleszteni, de sikerült megmenteni.

A hős lány nagymamája mesélt a szörnyűségről:

“Az unokám mindig is segíteni akart az embereknek és a világnak. Ő ezzel támogatott most minket, hogy a többi unokámat megmentette. Minden nap hálát adok az istennek, hogy a három kicsi túlélte, és imádkozom Raináért.”

Ezek is érdekelhetnek