2023 február 8 szerda
KezdőlapEgészségA japán orvos 105 évet élt. Halála napján felfedte a hosszú élet...

A japán orvos 105 évet élt. Halála napján felfedte a hosszú élet titkát

-

Mi a hosszú élet titka? Egy japán orvostól fogjuk megtudni, aki 105 évesen hunyt el. Felbecsülhetetlen értékű tanácsokat adott…

Tippek egy japán orvostól

Dr. Shigeaki Hinohara japán orvos, aki 105 évet élt. “Élj sokáig, élj jól” című könyve hozta meg számára a népszerűséget. A kiváló orvos megosztotta tippjeit a hosszú és boldog élethez. Érdekes egyébként, hogy az átlag életkor Japánban az egyik legmagasabb. Egy átlagos japán nő körülbelül 88 évig él, míg egy ottani férfi körülbelül 81 évig.

Dr. A Hinhohary azért élte meg ezt az öregkort, mert ő maga is az általa alkotott szabályok szerint élt. Haláláig hivatásszerűen tevékenykedett. Napi 18 órát dolgozott.

Dr. Shigeaki Hinohara receptje a hosszú élethez

Mit tanácsolt másoknak, hogy nekik is sikerüljön?

60 éves korodig dolgozhatsz a családodért és elérheted a céljaidat. De az elkövetkező években meg kell próbálnunk hozzájárulni a társadalomhoz. 65 éves korom óta dolgozom önkéntesként. Még mindig 18 órát dolgozom a hét minden napján, és imádom minden percét

A fenti megállapítás az orvos egyik nyoma, aki biztos volt abban, hogy minél tovább maradunk szakmailag aktívak, annál jobb nekünk. Hinohara megfigyelte, hogy a legtöbb ember, aki úgy döntött, hogy visszavonul, elvesztette élete értelmét.

kep 2022 10 18 100428139
A japán orvos 105 évet élt. Halála napján felfedte a hosszú élet titkát

A japán orvos a napi fizikai aktivitás hatalmas népszerűsítője is volt. Azt tanácsolta, hogy egyszerű dolgokkal kezdje, például lift helyett válasszon lépcsőt.

Arra is figyelmeztetett, hogy mindenki tartsa szemmel a súlyát. A reggeleket egy csésze kávéval, egy pohár tejjel és narancslével kezdte, kevés olívaolajjal. Annyira elfoglalt volt napközben, hogy ideje sem volt enni…

Minden hosszú életű emberben – nemzetiségre, fajra vagy nemre való tekintet nélkül – egy dolog közös: senki sem túlsúlyos.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek