2022 július 6 szerda
KezdőlapTech & TudományA jövőben nagyon rosszul járhatunk - Érdekes információk derültek ki a villanyautókról

A jövőben nagyon rosszul járhatunk – Érdekes információk derültek ki a villanyautókról

-

A német munkaerő piacon az autóipar átalakulása miatt minden századik munkahely megszűnhet. Tehát, globális hatása is lesz a villanyautóknak.

Egy német kormány által létrehozott szervezet (Nationale Plattform Zukunft der Mobilität) riasztó képet festett a villanyautók térnyerésének következményeiről.

A belső égésű motor 1200 alkatrészből áll, ez a probléma alapja. Egy villanymotor pedig 200 alkatrészből áll össze. Ez azt jelenti, hogy minél gyorsabb az átalakulás, annál kevesebb alkatrészre lesz szükség a jövőben, ezzel együtt annál kevesebb munkahelyre is.

Emellett pedig foglalkoztatási szempontból még az is nehezítő körülmény, hogy az elektromos autók gyártása lényegesen nagyobb mértékben automatizálható. Tehát, a produktivitás növekedni fog, ez azonban csökkenő munkahelyeket eredményez majd.

2030-ra Németországban jóval több elektromos és plug-in hibrid fog készülni, írja a tanulmány. Továbbá, feltételezések szerint, tíz év múlva az elektromos autók állománya tízmillióra növekszik majd az országban.

Ez, tehát azt jelentené, hogy 410 ezer munkahely szűnne meg csak Németországban.
2018-ban egy tanulmány ezt a számot 80 ezerre becsülte. A mostani prognózis szerint azonban, már minden századik ember munkahelye veszélybe kerülne.

Ezek is érdekelhetnek