2022 július 5 kedd
KezdőlapTörténetekA katona nevetséges öltözetben jelent meg barátja temetésén - Az okát elmondta

A katona nevetséges öltözetben jelent meg barátja temetésén – Az okát elmondta

-

Napjainkban olyan barátot találni, akire valóban azt mondhatjuk, hogy egy életre szóló, örök barátságot köthetünk vele, nagyon ritka. Legjobb barátra lelni, akiben száz százalékig megbízhatunk, mindent elmondhatunk neki, megőrzi titkainkat és mindig, minden körülmények között számíthatunk rá nagyon nehéz. Többek között éppen ezért olyan megható két katona története, akik valóban egymás támaszai voltak a csatatéren és ezalatt komoly és őszinte barátságra tettek szert. Sajnos a két fiatalember barátsága nem tarthatott túl sokáig, mivel a sors közbeszólt és kapcsolatuknak tragikus vége lett.

A két katona Afganisztánban harcolt és bár nem mindig voltak egy helyen, a kapcsolatot folyamatosan tartották egymással. A távolság sem lehetett akadálya annak, hogy barátságuk tovább erősödjön. Elliot közlegénynek viszont, volt egy különleges és egyben vicces kérése, amit legjobb barátjának három év múlva sajnos ígéretéhez mérten teljesítenie is kellett.

Elliot arra kérte Delaney-t, hogyha ő elesik, akkor temetésén a lehető legnevetségesebb és legrondább ruhában jelenjen meg. Delaney megígérte barátjának, hogy így fog tenni, ehhez pedig tartotta is magát. A temetés napján nem okozott csalódást halott katonatársának és egyben legjobb barátjának. Elliot emlékére barátja kedvenc italából kortyolt néhányat és egy felvett egy sárga, női ruhát és egy magas szárú, rózsaszín zoknit. Lábára saját bakancsát húzta fel és elindult, hogy végső búcsút vehessen cimborájától.

A gyászoló család és a temetésen részt vevők először úgy vélték, hogy Delaney-nek semmi keresnivalója ebben az öltözetben a katona temetésén, aztán eszükbe jutott a két barát egyezsége. A jelenlevőket könnyekig hatotta a fiatalember cselekedete, amely bizonyságot adott arról, milyen szoros barátság volt a két férfi között.

Elliot és Delaney az életben is benne voltak minden őrültségben és igaz barát lévén Delaney bajtársa halála után sem tagadta meg az egyébként vicces kérést. A körülményekre tekintettel senki sem nevetett, sőt, büszkék voltak a fiatalemberre, aki szerettük halála után is teljesítette a kérést, amit sajnos Elliot már nem láthatott. A család azt mondta, ha Elliot látta volna barátját, akkor biztosan a hasát fogta volna a nevetéstől és nagyon hálásak ezért Delaney-nek, akit bármikor szeretettel látnak a későbbiekben is.

Ezek is érdekelhetnek