2022 június 26 vasárnap
KezdőlapEmberek"A kisbabánk minden este megöleli elhunyt testvérét" - Hamvait egy plüssmackó belsejébe...

“A kisbabánk minden este megöleli elhunyt testvérét” – Hamvait egy plüssmackó belsejébe varrták így mindig velük lesz

-

Bryan és Mags Griffin, akik kilenc hónapos fiukkal együtt ücsörögnek az emlékkertjükben tisztában vannak azzal, hogy ők a legszerencsésebb szülők az egész föld kerekén. De azt is tudják, hogy soha nem fogják tudni feldolgozni azt a fájdalmat, hogy másik gyermeküktől, Milotól nagyon hamar búcsút kellett venniük és, hogy Brody sosem ismerheti meg idősebb testvérét.

Milo, 2019. márciusában sajnálatos módon halva született, ezért a szülők úgy döntöttek, hogy hamvait beleöntik egy plüssmackó belsejébe, amit csak úgy neveznek “Build-A-Bear Mags”. A maci pólójára ráhímeztették Milo nevét, így olyan, mintha testvére mindig vele lenne.

Nem akartuk elfelejteni Milot ezért úgy gondoltuk, hogy a hamvait egyszerűen beletesszük egy plüss maciba. Számunkra így tűnt helyesnek.” – mesélte a 35 éves Bryan

“Miután elhamvasztottuk, hamvait betettük egy kis urnába, amit belevarrattunk a maciba. Mikor kicsit rosszul érezzük magunkat, szorosan magunkhoz öleljük a macit.” – tette hozzá az édesanya.

A probléma, ami voltaképpen nem is hivatalos probléma, hogy Brody nagyon-nagyon ragaszkodik a Milo macihoz, ezért nem könnyű tőle elvenni. A pár 2017 végén már elvesztett egy gyermeket, vetélés miatt, ezért is voltak boldogok mikor megtudták, hogy érkezik a kis Milo. A 12. héten elvégzett vizsgálatokon a kicsi szívverése nagyon erősek voltak, ezért fekvést javasoltak a kismamának.

“Előkészítettük Milo szobáját. Kidekoráltuk, megvettük a kiságyat és a plüss játékokat. 2010-től fogva gyakori téma volt nálunk a családalapítás. Mindenáron szerettünk volna gyermeket.” – mondta Bryan

A 40. héten sem akart a pici kibújni, ezért megkérdezték a Forth Valley -i Királyi Kórházban dolgozó szülésznőjüket, hogy császármetszést kell-e végrehajtani. A szülésznő azonban ezt nem javasolta. Azt mondta várjanak még egy kicsit. Mikor a kismama már nem érezte kisbabája rugdosását, a legrosszabbtól kezdtek félni.

A vizsgálatok, majd a másodvélemény is igazolta, hogy a kicsinek nincs szívverése, sem mozgása” – mondta Bryan.

“Csak annyit tehettem, hogy megpróbálok pozitív maradni és úgy tenni, mintha jobban ismerném a meg nem született gyermekem, mint az orvosok, hogy megnyugtassam Magsot. De a szívemben én is a legrosszabbtól tartottam.”

A gyötrelmes hír hamarosan megérkezett, miszerint Milo elhunyt. Bryan egyetlen gondolata az volt, hogy megvédje feleségét a tragédiától és segítsen neki túlélni az elkövetkezendő napokat, heteket, hónapokat.

A Simba nevű jótékonysági szervezet támogatta őket és segített nekik létrehozni egy emlékdobozt, melybe a kis játékait tették. Sikerült lenyomatot készíttetniük a kis kezecskéiből és lábacskáiból.

“Miloval március 18-án találkoztunk először és utoljára. Az a nap traumatikus volt számunkra. Nem lélegzett, de úgy nézett ki, mint bármelyik alvó baba.” – mondta Bryan.

A szülésznők segítettek a házaspárnak. Megfürdették és felöltöztették az elhunyt fiút, majd egy hűtött matracra tették őt, hogy a szülők kicsit tovább maradhassanak vele. Készítettek vele néhány képet, majd búcsút kellett tőle venniük.

A Milo születése utáni napokat borzalmasnak és fájdalmasnak írták le.

Néhány héttel később egy névadó ünnepséget is tartottak, ahol Bryan verset olvasott, Mags pedig beszédet mondott. Minden barátjuk és családtagjuk tiszteletét tette az eseményen, hogy megünnepeljék a kisfiút.

2019 májusában Magsnak olyan ötlete támadt, hogy a hátsó kertjükben lévő gazzal benőtt területet alakítsák át emlékhellyé. Ide bármikor kivonulhatnának, hogy megemlékezzenek Miloról.

“A projekt lefoglalt bennünket, így nem zuhantunk össze. Próbáltunk pozitívak maradni és valami szépet teremteni. Figyeltük az évszakok múlását és minden hónapban cserélgettük a virágokat. Leírhatatlan az a nyugalom és szeretet, amelyet most Milo emlékhelyén érzünk.”

2019 karácsonya után Mags ismét teherbe esett. Izgatottan várta, de aggódott is nehogy még egyszer elveszítsenek egy gyermeket. Állandóan szorongott és tele volt kételyekkel. 2020. márciusában a 12. hetes vizsgálaton kiderült, hogy gyermekük egészséges. A Covid 19 miatt csak online felületen keresztül tudták közölni a családdal, hogy 2020. szeptemberében érkezik a kis Brody Fox Griffint.

Mivel kisfiút hordott a szíve alatt ezért nagyon sok olyan ruhát és tárgyat meg tudtak tartani, amit Milonak vettek. Így lett Brody Milo része.

„Közvetlenül Brody születése előtt nem tudtam megállni, hogy Milo -ra gondoljak. Bizonyos mértékig azt éreztem, hogy Brodyban születik újjá Milo. Mikor meghallottuk Brody első sírását sírva fakadtunk.” – mondta Bryan.

Nem tudták szavakban kifejezni az érzelmeiket. Csak sírtak és sírtak. Hihetetlen volt megfogni és érezni a melegségét. A Covid miatt Bryan csak látogatási időben láthatta Brody -t és Mags -t, de a lehető legtöbbet tartózkodott ott.

Kilenc hónappal később Brody még nem sejtette, mennyire különleges is valójában. Bryan azt mondta, hogy “ő egy angyal, aki azért jött, hogy meggyógyítsa összetört szívünket”.

„Akár korai, akár kései veszteség ér, a fájdalom mindig veled marad. Erről nem beszélnek, csak csendben tűrik a fájdalmat és a bánatot.”

“A férfiak néha nehezen tudnak beszélni a fájdalmaikról. Pontosan ezért kerestem fel és léptem be egy támogató csoportba. Jó volt más apákkal beszélni a veszteségről.” – mondta Bryan.

Őszinte részvétünk a családnak!

Ezek is érdekelhetnek