2022 november 27 vasárnap
KezdőlapEmberekA kisfiú a 23. hétre, 60 dekával született - Az orvosok lemondtak...

A kisfiú a 23. hétre, 60 dekával született – Az orvosok lemondtak róla, de nézd meg, hogy néz ki most

-

Logan Ray a 23. hétben született meg és mindössze harminc centiméter volt, illetve hatvan dekagrammot nyomott. A kisfiú akkora volt, mint egy Superman-figura.

A kicsi egy valódi harcos, hiszen foggal-körömmel küzdött az életéért. Szülei szuperhősnek tartják Logant, ami abszolút rá is illik a most már egészséges, életerős kisfiúra.

A képen látható Superman-figurát édesapja vásárolta neki, ami pontosan akkora volt, mint újszülött gyermeke. A 34 éves édesanya, Val elmondta, hogy kemény fickónak nevezte babáját, az orvos pedig csak annyit mondott neki, majd meglátjuk. Az anyának igaza lett, az orvos pedig mindmáig érdeklődik Logan után.

Az ápolónők javaslatára vásárolták meg a szuperhős babát, hogy jól látható legyen a kicsi apró mérete. Fertőtlenítés után betették mellé az inkubátorba.

Val a terhesség 21. hetében járt, amikor az orvos rossz hírt közölt vele és férjével. Az ultrahang-vizsgálat után kiderült, hogy a kismama inkompetens méhnyakkal rendelkezik, ez pedig általában koraszülést vagy vetélést okoz. A méhnyak idő előtt megnyílik és rövidül. Val méhnyaka kis híján teljesen eltűnt, ezért sebészeti beavatkozásra volt szükség.

A cerclage elnevezésű operáció viszont nem volt sikeres, így a Valnak és Robnak azt mondták, készüljenek fel a legrosszabbra. “Tulajdonképpen hazaküldtek minket elvetélni” – mesélte Val. A házaspár azt mondta, nem mennek sehová, mindegy, hogy a kismamának mennyi időt kell a kórházban töltenie, maradni fog. Val fejének mindig alacsonyabban kellett lennie, mint lábainak és húsz napig nem kelhetett fel. Rob elmondta, hogy a felesége hihetetlenül erős és egyáltalán nem panaszkodott a kialakult helyzet miatt. Az asszony azt mondta, ha kell hónapokig marad úgy.

A 23. hétben azonban megszületett a kisfiú. Logant öt héttel a születése után gyermekkórházba szállították, de szerencsére kiderült, hogy nincs szüksége dialízisre. “Nagyon féltünk, hogy elveszítjük őt.”

A kisfiú már otthon ünnepelhette a karácsonyt, az oregoni Bendben. Most pedig már négy éves és teljesen egészséges. Val elárulta, hogy minden születésnapján lefotózzák fiukat a Superman-figurával, amit a kórházban tettek mellé, bár Logan még nem érti, miért olyan fontos ez szüleinek.

“Supermant a polcon tartjuk, mert szeretnénk, ha sokáig egy darabban maradna és minden évben elkészíthessük a születésnapi fotót. Mindig megmutatjuk Logannak, hogy mekkora volt, de ez őt egyáltalán nem érdekli. Már nem is ez a lényeg, pusztán az, hogy velünk van és egészséges.”

Így néz most a négyéves kisember:

Egy igazi harcos veszett el benne.

Ezek is érdekelhetnek