2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberekA kislány halálos betegsége miatt úgy nézett ki, mint egy 8 hónapos...

A kislány halálos betegsége miatt úgy nézett ki, mint egy 8 hónapos terhes – Édesapja mentette meg az életét

-

Minden szülő egészséges és boldog gyermeket szeretne magának, ám az élet olykor kegyetlen és igazságtalan, mert nem mindenkinek adatik meg ez az áldás. Pontosan ugyanezt szerette volna Karen Rodas és Paul Rybkin is, de a sors közbeszólt. A házaspár nagy örömmel fogadta a hírt, hogy kisbabájuk lesz. Mindent megterveztek, már csak a picinek kellett megérkeznie. Az egyik ultrahang vizsgálaton kiderült, hogy Karen kisfiút vár, aki a születése után a Nathaniel nevet kapta.

Boldogságuk viszont nem tartott sokáig, ugyanis a születéstől számított 36 órán belül a kis Nathaniel elhunyt. Az orvosok megállapították, hogy a kicsinek policisztikus vesebetegsége van (rövidítve: PKD), mely negatívan hat a vesékre és ettől ciszták növekednek benne. Ez a probléma gyakran veseelégtelenséghez vezet.

2013-ban a pár újabb örömök elé nézhetett, ugyanis az élet megajándékozta őket egy második lehetőséggel. Megszületett kislányuk, Maddy ám beigazolódott az, amitől a legjobban féltek. A picinél ugyanazt a betegséget diagnosztizálták, amit annak idején első szülöttjüknél. A kicsi pocakja annyira feldagadt, hogy úgy nézett ki, mint egy 9 hónapos terhes nő.

Ezúttal azonban a folytonos fohászkodások meghallgatásra találtak, ugyanis Maddy kapott egy második esélyt….egy esélyt arra, hogy életben maradjon. Ezt édesapjának köszönheti. Paul gondolkodás nélkül felajánlotta egyik veséjét Maddynek. A műtétre azonban várni kellett addig, míg a kicsi megerősödik. Addig élete nagy részét vagy kórházban töltötte vagy átaludta.

Az orvosok komoly esélyt láttak arra, hogy az új vesével Maddy normális gyerekkort élhet meg. Miután megvizsgálták az édesapát úgy tűnt már semmi sem állhat annak útjába, hogy új vesét kapjon.

“Amikor a két legdrágább kincsem, Paul és Maddy a műtőasztalon feküdtek az idegeim vad táncot jártak.” – mesélte Karen

Szerencsére a műtét sikeres volt és mindketten felépültek.

“Az édesapja veséje megmentette a kislányunk életét. Most tele van energiával, és a pocakja is kisebbnek tűnik. Remélem még sokáig ilyen egészséges és boldog lesz.” – mondta Karen.

Én csak azt tettem, amit minden édesapa tett volna. Szerintem ezt mindenki megtette volna a saját gyerekéért. Az áldozathozatal szerves része a szülői létnek.” – mesélte Paul.

Az orvosok szerint 25 évesen egy újabb transzplantációs műtéten kell átesnie, ám addig még nagyon sok éve van.

Ezek is érdekelhetnek