2023 június 10 szombat
KezdőlapIdőjárás előrejelzésA köd miatt hat megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést

A köd miatt hat megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést

-

A keleti megyékben élők az orruk hegyéig sem fognak látni, valamint egy hidegfront is érkezik szombaton.

image
A köd miatt hat megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést

A mai napon hidegfront érkezik északnyugat felől. A Dunántúlon és az ország középső területein szeles és napos időre lehet számítani, ugyanakkor az északnyugati szél élénk lesz és erős széllökések is kísérhetik majd.

20171116biciklis kerekpar kod
A köd miatt hat megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést

A keleti és északkeleti tájakon, amelyek viszonylag szélcsendesek lesznek, tartósan felhős és nyirkos idő valószínű. Csapadékra nem kell számítani, csak helyenként alakulhat ki gyenge ködszitálás vagy ónos szitálás. A borongósabb tájakon 0 és 4 fok közötti, másutt 5 és 9 fok közötti maximum hőmérsékletet mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a tartós és sűrű köd miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére.

köd e1508168174865
A köd miatt hat megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést

Vasárnap éjfélig az ország északkeleti, keleti részein zúzmarás ködre kell számítani, amely fokozatosan zsugorodik, valamint rétegfelhőzetté alakul át. Az északkeleti negyedben azonban továbbra is párás, ködös marad a levegő.

Másutt pedig az érkező hidegfront hatására megélénkül, majd megerősödik a szél, ennek köszönhetően pedig javulnak a látási viszonyok. Kora estétől gyengülni kezd a légmozgás, így a Dunától keletre ismét zúzmarás köd indul terjeszkedésnek. A rétegfelhőzettel és köddel borított tájakon pedig ónos szitálás is előfordulhat.

Ezek is érdekelhetnek