2022 május 24 kedd
KezdőlapIdőjárás előrejelzésA köd miatt hat megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést

A köd miatt hat megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést

-

A keleti megyékben élők az orruk hegyéig sem fognak látni, valamint egy hidegfront is érkezik szombaton.

A mai napon hidegfront érkezik északnyugat felől. A Dunántúlon és az ország középső területein szeles és napos időre lehet számítani, ugyanakkor az északnyugati szél élénk lesz és erős széllökések is kísérhetik majd.

A keleti és északkeleti tájakon, amelyek viszonylag szélcsendesek lesznek, tartósan felhős és nyirkos idő valószínű. Csapadékra nem kell számítani, csak helyenként alakulhat ki gyenge ködszitálás vagy ónos szitálás. A borongósabb tájakon 0 és 4 fok közötti, másutt 5 és 9 fok közötti maximum hőmérsékletet mérhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a tartós és sűrű köd miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére.

Vasárnap éjfélig az ország északkeleti, keleti részein zúzmarás ködre kell számítani, amely fokozatosan zsugorodik, valamint rétegfelhőzetté alakul át. Az északkeleti negyedben azonban továbbra is párás, ködös marad a levegő.

Másutt pedig az érkező hidegfront hatására megélénkül, majd megerősödik a szél, ennek köszönhetően pedig javulnak a látási viszonyok. Kora estétől gyengülni kezd a légmozgás, így a Dunától keletre ismét zúzmarás köd indul terjeszkedésnek. A rétegfelhőzettel és köddel borított tájakon pedig ónos szitálás is előfordulhat.

Ezek is érdekelhetnek