2023 június 8 csütörtök
KezdőlapEmberekA kórház hazaküldte a 8 hónapos terhes kismamát - A gyermek holtan...

A kórház hazaküldte a 8 hónapos terhes kismamát – A gyermek holtan született

-

Az édesanyák mindent megtesznek annak érdekében, hogy a méhükben fejlődő gyermekük a lehető legnagyobb biztonságban legyen, a lehető legjobb tápanyagokat kapják és minden szükséges vitamint, ami elősegíti fejlődésüket. Elmennek a szükséges vizsgálatokra, ha pedig valami furcsát éreznek azonnal felkeresik a nőgyógyászt. Azért van szükség a rendszeres vizsgálatokra, ultrahangra…stb., hogy megnézzék, úgy fejlődik-e a magzat, ahogy kell, illetve el tudnak végezni olyan teszteket, mellyel már ilyenkor is kiszűrhető van-e valamilyen betegsége.

dvdf
A kórház hazaküldte a 8 hónapos terhes kismamát - A gyermek holtan született

A posztunkban szereplő édesanya halva született babát hozott világra, mert az orvosok nem vettek észre semmilyen problémát a terhesség alatt. A kismama súlyos hasi fájdalmakkal és görcsökkel ment a kórházba, ám nem kapott megfelelő segítséget, mert a hölgy karanténban volt, és az orvosok féltek a koronavírus fertőzésétől.

hgmg
A kórház hazaküldte a 8 hónapos terhes kismamát - A gyermek holtan született

A már egy éve tartó koronavírus járvány miatt az orvosokra teljesen más szabályok vonatkoznak, mint korábban. A jó szamaritánus törvény értelmében az orvosok részben mentesülnek a felelősség alól egy-egy meghozott döntés során. Ám az ilyen előírások félelmet keltenek a páciensekben. Ennek a nőnek a példája pedig bizonyíték, hogy a járvány idején az orvosi ellátás rendkívül korlátozott.

l.uj
A kórház hazaküldte a 8 hónapos terhes kismamát - A gyermek holtan született

Múlthét pénteken a włocławeki rendőrkapitánysághoz bejelentés érkezett, hogy egy gyermek halva született. Az édesapa volt, aki értesítette a hatóságokat. A rendőrség képviselője elmondta a megtették a szükséges intézkedéseket.

Az ügyésszel folytatott konzultációt követően a rendőrség biztosította az orvosi dokumentációt. Karolina Welka, a włocławeki kórház igazgatója megesküszik, hogy jelen esetben nem egy elhunyt kisbabáról van szó, hanem egy halva születettről. Nem csak a rendőrség, hanem a kórház is indított egy belső vizsgálatot az ügyben.

gnf
A kórház hazaküldte a 8 hónapos terhes kismamát - A gyermek holtan született

Egy jelentés szerint múlt pénteken nagyjából délután két óra körül egy várandós asszony ment be a kórházba, aki már 8 hónapos terhes volt. Előtte karanténban volt, mert koronavírusban fertőzött személlyel érintkezett, ám a meghatározott időt otthon letöltötte. A jelentésből az is kiderült, hogy a beteg nagyon rossz állapotban volt..

Rosszul érezte magát, és összehúzódásai voltak. Az orvosok megvizsgálták, és megállapították, hogy nincs veszély, minden rendben van, majd hazaküldték. Miután hazatért, a fájásai nem múltak el ezért a család kihívta hozzá a mentőket.

dbdf
A kórház hazaküldte a 8 hónapos terhes kismamát - A gyermek holtan született

Amikor beértek vele a kórházba sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani rajta. Mire kivették a gyermeket, már nem élt. Dr. Jacek Korecki, a WSS gyógykezelési igazgatója elmondta, hogy véleménye szerint nem történt szabálytalanság.

Ennek ellenére az esetet még mindig vizsgálják. A család úgy gondolja, ha nem küldik haza a kórházból, akkor a pici még ma is élne. A gyászban pszichológus segít nekik.

Ezek is érdekelhetnek