2022 július 5 kedd
KezdőlapEmberekA korlátozások meghosszabbításától tartanak a szakemberek, mert a britek tömegesen vonultak ki...

A korlátozások meghosszabbításától tartanak a szakemberek, mert a britek tömegesen vonultak ki a parkokba

-

Pár nappal ezelőtt egy mini kánikula érte el Anglia déli részét, ennek következtében pedig megteltek a parkok és a strandok is. Egy szakértő arra figyelmeztet, hogy a britek emiatt elveszíthetik az önkontrolljukat és tömeges népindulás következhet be, ami további vírusterjedést eredményezhet. Arra kérik az embereket, hogy ne sértsék meg a koronavírus miatt hozott szabályokat pusztán amiatt, mert 24 fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála.

53 éve nem volt ilyen meleg márciusban, a britek pedig kapva kaptak az alkalmon és kivonultak a helyi parkokba, strandokra. Olyannyira elszaladt velük a ló, hogy zsúfolásig voltak ezek a területek, ez pedig közel sem annyira kecsegtető az egészségre nézve.

Így nézett ki Southend tengerpart az ominózus napon:

Matt Hancock egészségügyi államtitkár a következőt posztolta Twitter oldalára:

“Élvezzük a napot, de csináljuk biztonságosan. Ha idáig jutottunk, ne rontsuk el.”

A miniszterek attól tartanak, hogy a hónapokig tartó szigorú korlátozások után az emberek küzdeni fognak a szabályok betartása ellen.

Dr. Bharat Pankhania, a fertőző betegségek szakértője, az Exeter Egyetem orvosi karából figyelmeztette a lakosságot, hogy mennyire fontos még mindig a szabályok betartása.

Az észak-londoni Primrose Hill

Tisztában van vele, hogy az emberek már nagyon régóta vannak bezárva otthonaikba, mely frusztrációt okozhat.

A tumultus több városban is előfordult például Essexben, a déli partvidéken, Devonban, Cornwallban és még sorolhatnánk.

Leeds-i Woodhouse

Anglia északi részén és Walesben nemcsak a parkok, hanem a strandok is tele voltak.

A dél-walesi Barry Island

Sally Everton, a Visit Devon igazgatója elmondta:

“Nagyon csalódott vagyok, mert az emberek megsértik a törvényt. Szükségünk van a kormányzati szabályozásokra. Igaz, hogy az emberek bizonyos idősávban mozoghatnak, de az utazásokat, kirándulásokat minimalizálni kellene.”

Malcolm Bell brit üzletember arra kérte az embereket, hogy egy kicsit még tartsanak ki, mert hamarosan lazítanak a korlátozásokon.

London, Primrose Hill

Jill Hague, a Cumbria Tourism ügyvezető igazgatója hozzátette: „Ahogy az elmúlt évben is, most is követni kell az útmutatásokat. Nagyszerűen tudunk együtt dolgozni országként és ez be is bizonyosodott. Azt pedig nagyon jó látni, hogy az oltóanyag ilyen sikeres az emberek körében.”

Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke felszólította a briteket, hogy maradjanak óvatosak, mivel a korlátozás enyhítése, közvetlen kapcsolatban áll az időjárás „kivételesen meleg” varázslatával. Vagyis minél többen mennek ki és minél tovább maradnak, annál nagyobb az esély, hogy újra megemelkedik a fertőzöttek száma.

Notthingami arborétum

A hétfői nap nagyon sok ember számára volt egyenlő a feltöltődéssel, mivel hosszú idő után, most tudtak először találkozni a barátaikkal, rokonaikkal.

A miniszter reméli hogy az emberek kihasználják a „szép idő” előnyeit és elmennek sportolni, de mindezt körültekintően teszik, hogy ne növekedjenek tovább a számok.

Szerintetek ezzel újabb fertőzöttekre számíthatnak a britek?

Ezek is érdekelhetnek