2022 július 2 szombat
KezdőlapEmberekA kormány továbbra sem engedi a vendéglátóhelyek megnyitását

A kormány továbbra sem engedi a vendéglátóhelyek megnyitását

-

Nyakunkon a koronavírus és ki tudja, hogy mikor lesz vége ennek az egésznek. Az emberek egyre türelmetlenebbek. Az első karantén alatt még sokan elviccelték a dolgot és próbálták pozitívan felfogni. Egy kis nem várt pihenés. Végre együtt lehet a család, lehet filmezni, lazítani stb. Most már korántsem ennyire mókás a dolog. A munkanélküli segélyek, támogatások lassan lejárnak. Az emberek éheznek.

Az emberek elkezdtek mozgolódni. Egyes vendéglátóhelyek már nem bírják tovább. Sokan úgy döntöttek, hogy február elsején megnyitnak. Nem arról van szó, hogy tagadnák a vírus létezését, vagy a fertőzés súlyosságát. Egyszerűen csak elfogyott az emberek pénze. Vállalkozások, családok mennek tönkre.

Kiss Róbert rendőr alezredes nyitotta meg az operatív törzs pénteki tájékozóját. Megemlítette, hogy egyre több szabálysértés miatt kell büntetést kiosztani. Egy napon belül 185 embert büntettek meg a maszkviselés elmulasztása miatt, valamint 387-en sértették meg a kijárási tilalmat.

A vendéglátóhelyek nem bírják tovább és próbálnak nyomást gyakorolni a kormányra, hogy valahogy legyen megoldva az, hogy kinyithassanak. Ha minden embert szétültetnek másfél méterrel egymástól, akkor nincs olyan kockázata a fertőzésnek, mint egy zsúfolt metrón, vagy buszon.

A rendőrség álláspontja változatlan. A szabályok továbbra is fennálnak és változatlanok. Aki bármilyen formában megszegi őket, az büntetésre számíthat.

“A rendőri intézkedés nem cél, hanem egy eszköz, így a védelmi intézkedések megszegése továbbra is rendőri intézkedést von maga után. Egy étterem tekintetében nemcsak a védelmi intézkedést megszegő alkalmazott, hanem maga a vendéglátó üzlet tulajdonosa, illetve üzemeltetőjének felelőssége is fennáll” – nyilatkozta az alezredes.

A rendőrség továbbra is azt kéri, hogy mindenki tartsa be a szabályokat.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek