2022 november 27 vasárnap
KezdőlapEmberekA kormány újra elrendelte az idősek vásárlási sávját

A kormány újra elrendelte az idősek vásárlási sávját

-

Idén tavasszal került bevezetésre az időseknek szánt vásárlási sáv, melynek keretein belül csak és kizárólag a 65 év felettiek tartózkodhattak a boltokban, drogériákban, gyógyszertárakban…stb. Erre azért volt szükség, mert ők a legveszélyeztetettebb korcsoport, már ami a koronavírus járványt illeti. A fiatalok azok, akik legjobban tudják terjeszteni a vírust, és annak érdekében, hogy az idős állampolgárok életét megvédjék, kénytelenek voltak drasztikus megoldáshoz folyamodni.

Rövid időn belül viszont minden visszaállt a normál kerékvágásba és mindenki egyszerre járhatott vásárolni, természetesen maszk használat mellett. Akkor azt hittük nem fog visszatérni ez a rendelet, de tévedtünk, ugyanis most a második hullámban ismét elrendelte a kormány a biztonsági idősávot.

A határozat szerint idős állampolgáraink a legnagyobb biztonságban hétfőtől-péntekig reggel 9 és 11 óra között illetve hétvégén, vagyis szombaton és vasárnap reggel 8 és 10 óra között vásárolhatnak. Ezt maga Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke jelentette be egy videóban, mely megjelent saját illetve Magyarország Kormánya Facebook oldalán is! A miniszterelnök hozzátette, hogy mindenkinek tiszta és egyértelmű legyen, hogy az idősek bármikor elmehetnek vásárolni, viszont a meghatározott idősáv egy úgynevezett védett idősáv, amikor csak és kizárólag ők lehetnek az élelmiszer üzletekben és egyéb boltokban. Orbán azt is elmondta, hogy az eddigi statisztika alapján sajnálatos módon még mindig a 65 év felettieket veszélyezteti legjobban a koronavírus.

A hivatalos bejelentést itt ezen a videón tudjátok megtekinteni:

Ezek is érdekelhetnek