2022 július 4 hétfő
KezdőlapHírekA koronavírus egy újabb mutációját azonosították Japánban

A koronavírus egy újabb mutációját azonosították Japánban

-

A vasárnapi adatok szerint a világon 89 611 443-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma, míg 1 926 343-ra a halálos áldozaté és 49 710 144-re a gyógyultaké.

Az Egyesült Királyságban már közel egy hónapja fedezték fel a koronavírus új mutációját, ami hetvenszer gyorsabban fertőz, mint az eddig ismert vírus. Most pedig Japánban azonosítottak egy újabb törzset.

A hírt a japán egészségügyi miniszter jelentette a tegnapi nap folyamán. Az információk szerint Brazíliából érkezett az a négy személy, akiknél a tokiói Haneda repülőtéren azonosították a fertőzést.

A járványügyi szakértők beszámolója szerint ismét újabb koronavírus mutációról van szó, ugyanis a variáns különbözik mind az Angliában, mind pedig a Dél-Afrikában azonosított törzstől. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy az új mutáció fertőzőképessége alacsonyabb vagy magasabb az eddig ismerteknél.

Ezen kívül Japánban már három embernél is kimutatták a brit koronavírus-mutációt, amiről tudjuk, hogy akár hetvenöt százalékkal is gyorsabban fertőz, mint az egy évvel ezelőtt Kínában azonosított törzs. A japán kormány csütörtöktől egy hónapos járványügyi vészhelyzetet hirdetett Tokióban, valamint a környező prefektúrákban.

Ezek is érdekelhetnek