2022 november 28 hétfő
KezdőlapItthonA koronavírus fertőzöttek száma megugrott, majd a statisztika 320 fővel kevesebbet mutatott

A koronavírus fertőzöttek száma megugrott, majd a statisztika 320 fővel kevesebbet mutatott

-

A koronavírus-járvány Magyarországon már több, mint két hónapja nehezíti meg életüket, mindennapjainkat. A kijárási korlátozások, szigorítások lazulni látszanak, de egyetlen dolog teljesen biztos, mégpedig az, hogy koránt sincs vége a járványnak és még nem lélegezhetünk fel. A világon van, ahol már sikerült legyőzni a vírust, de aztán újabb gócpontok jöttek létre.

Eddig 4.443.597 embernél mutatták ki a koronavírust világszerte. A halálesetek száma 302.452 fő, míg 1.588.353. fő gyógyultan hagyta el a kórházakat. Hazánkban jelenleg 3417 a beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 442 fő, az egészségügyi intézményekből pedig 1287 fő távozott gyógyultan.

Az operatív törzs mindennap tájékoztatja a magyar lakosságot arról, hogy hazánkban jelenleg mennyi a koronavírusos betegek, az elhunytak és a gyógyultak száma. Múlt hét pénteken azonban, nem a valós adatokat közölték, állításuk szerint önhibájukon kívül.

A statisztikában azonban, volt egy érdekes dolog, ugyanis a betegek száma megugrott, majd 320 fő egészen egyszerűen eltűnt belőle. Később az operatív törzs magyarázatot adott a dologra. Állításuk szerint az egyik kórház hibás adatokat közölt, ebből adódott a számok változása.

“Teljesen váratlan volt múlt pénteken, hogy az addig viszonylag stabil, legfeljebb kis ingadozások után hirtelen jelentősen megugrott a kórházban kezelt koronások száma (968-ról 1132-re) és lélegeztetőgépekre is másfélszer annyian kerültek, mint egy nappal korábban (50-ről 74-re nőtt a számuk). Legalábbis ezt közölte az operatív törzs a napi összefoglalójában” – írta a 444.

A lap igyekezett kideríteni ennek okát, kérdéseikre azonban, nem kaptak választ.

A szombati napon már a fertőzöttek és a lélegeztetőgépre szorulók számát sem közölték. Ezáltal pedig, az sem derült ki, hogy hasonló eset korábban is előfordult-e már vagy pusztán egyszeri esetről van szó, esetleg egy rossz tendencia vette kezdetét.

A vasárnap közölt adatok szerint a koronavírusos betegek száma 812 fő volt, lélegeztetőgépen pedig ötvenen voltak. Tehát, mindössze két nap elteltével a statisztika 320 fővel kevesebb, kórházban kezelt beteget mutatott.

Az operatív törzs hétfői közleményében azt írták, a május 8-án közölt adatok hibások voltak, mivel téves kórházi adatszolgáltatás történt. Miután az adott intézmény korrigálta az számokat, az operatív törzs helyesbítette az adatokat.

Ezek alapján pénteken 1132 fő helyett 891 beteget kezeltek kórházban, szombaton pedig 873 főt.

Ezek is érdekelhetnek