2022 október 2 vasárnap
KezdőlapEgészségA lány, aki egy 80 éves ember testében született. Az igazi "Benjamin...

A lány, aki egy 80 éves ember testében született. Az igazi “Benjamin Button” szindróma

-

Aidala Rose-nál három hónapos korában Hutchinson-gilford progériát diagnosztizáltak. Ez egy olyan genetikai állapot, mely leginkább a Benjamin Button különös élete című filmből lehet ismerős. Gyermekként egy idős ember testében született.

A ritka betegség kevesebb, mint 500 gyermeket érint világszerte. A lényege, hogy az illető rendkívül gyorsan öregszik. A várhat élettartam 13 év körül van.

Ahogy Rose nőtt, úgy szerzett hírnevet a közösségi médiában. Itt közel 400.000 követőt gyűjtött össze. YouTube-on 2,91 millióan iratkoztak fel a csatornájára.

Családja az Instagramon jelentette be, hogy a texasi születésű lány 15 éves korában elhunyt. Szinte még gyermek volt.

“2022. január 12-én 19 órakor Adiala Rose Williams elhagyta ezt a világot. Csendben jött és hamar eltávozott, de az élete messze nem ilyen volt. Emberi lelkek millióit érintette meg, és mindenkiben nyomot hagyott, aki ismerte.”

Végül Williamsék kérték magánéletük tiszteletben tartását ebben a számukra nehéz időszakban.

“Már nem fáj neki és most bátran táncolhat azokra a zenékre, melyeket szeret. Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki szerette és támogatta őt. Köszönet az orvosának és a nővéreknek, akik ÉVEKEN ÁT dolgoztak azon, hogy az egészségét és gyermekkorát minél tovább megőrizhesse. A család szeretné privát keretek között meggyászolni az elvesztését.”

Adaliat rendszeresen összefüggésbe hozták Brad Pitt egyik filmjével, a Benjamin Button különös életével. Abban egy férfi öregen jön világra és folyamatosan fiatalodik, majd csecsemőként hal meg. Ez egy ritka állapot. Nemcsak a növekedésre van hatással, hanem a hangra és az ízületekre is. A sejtmag szerkezetének és működésének zavarai okozzák ezt az egészet. A bőr, a csontok, a szív és az erek idő előtti öregedése jellemzi.

A progéria nem gyógyítható, és nincs olyan módszer, amely kielégítő eredményeket hozna. A betegek leggyakrabban olyan szívbetegségekben halnak meg, mint a progresszív koszorúér- és agyi érelmeszesedés – ezek a halálokok főként az időseknél fordulnak elő. Gyerekként nagyon ritka.

Emberek százezrei fejezték ki részvétüket a családnak.

Valaki azt írta:

“Különleges ember volt, aki sokaknak okozott örömet szerte a bolygón. Örökké velünk lesz.”

“Nagyon sajnálom a szülőket. Adalia minden nap a lehető legteljesebben élte az életét. Nagyon sok embert megérintett a videóin keresztül és megtanított minket arra, hogy soha ne vegyünk semmit természetesnek. Szárnyalj magasan, édes angyal!”

Ezek is érdekelhetnek