2022 július 5 kedd
KezdőlapÉletmód"A lányom bántja a többieket az iskolában és nagyon rosszul viselkedik" :...

“A lányom bántja a többieket az iskolában és nagyon rosszul viselkedik” : Az anyuka zseniális ötlettel állt elő, hogy tanítsa meg a gyermekét viselkedni

-

A 9 éves Hanna otthon egy igazán jó kislányként viselkedett, azonban az iskolában teljesen kifordult magából. Zaklatta, verte a többi diákot, kimaradt órákról. Amikor az anyja megtudta mindezt, úgy döntött, hogy tisztességesen megleckézteti.

Az anyuka szerint a gyerekeket manapság nem büntetik eléggé. Vagy, ha megbüntetik, akkor nem következetesen. Ez az oka annak, hogy a gyerekek körében az erőszak és a fegyelmezetlenség riasztó sebességgel növekszik. Felhívja a figyelmet arra is, hogy nem szeretne, hogy a kislánya börtönbe kerüljön. Meg kell értetni vele valamilyen módon, hogy amit tesz, az rossz.

A 9 éves lány bántotta az osztálytársait. Cikizte őket a ruháik miatt. Az anyukának zseniális ötlete támadt arra, hogy megértesse Hannával, hogy amit csinál az rossz.

“Nem szoktam ilyenekről beszélni. Egyetlen szülő sem szeret ilyenről beszélni, de nagyon csalódott vagyok. Hannah viselkedése már túl megy bizonyos határokon, ezért megosztom veletek a gondolataimat.”

“Röviden: Pénteken felhívott az osztályfőnöke és elmondta, hogyan viselkedik a lányom az utóbbi időben. Lóg a suliból, ebédszünetben a folyosókon rohangál. Erőszakos a többi diákkal szemben. Cikizi és bántja őket. A tanárokat intelmeit teljesen figyelmen kívül hagyja és visszabeszél. Úgy viselkedik, mint egy igazi kis “s**gfej”.”

“A tanára s**gfejnek hívta a lányomat, de valamiért nem tudtam rá megharagudni. Tudtam, hogy gond van és ennek én vagyok az oka. De ha nem is én, akkor is nekem kell kitalálnom valamit, hogy megfékezzem. Hogy mit találtam ki? “

“Amikor Hannah hazaért az iskolából egy teljesen üres szoba várta. Minden szekrényét kipakoltam.”

“Egy pakknyi ruhát hagytam neki az ágyon. Ezt kell viselnie egész héten. A pólójára azt írtam, hogy “bántottam a többi gyereket”. Este kimosom és reggel veheti fel újra tisztán. Ezt fogja viselni minden áldott nap, amíg normálisan nem fog viselkedni. Túl durva vagyok? Nem gondolnám. Ha felnő és rosszul viselkedik, akkor börtönbe zárják. Ezt el kell kerülni. Úgy gondolom, hogy a gyerekek ezen generációjának legnagyobb problémája az elégtelen és következetlen büntetés.”

“Csak akkor fogja vissza kapni a dolgait, ha egyesével megdolgozik érte. Naponta ötvenszer le kell írnia a következő sorokat:

Nem fogok hazudni

Jól bánok az többiekkel.

Jól viselkedem az iskolába

Felelős vagyok a tetteimért.”

“Biztos vagyok benne, hogy Hannah elgondolkodik azon, amit tett és egy idő után nem fog úgy viselkedni, mint egy s**gfej!”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek