2022 június 27 hétfő
KezdőlapTech & TudományA menyasszony úgy gondolta, hogy az esküvői vendégek nagylelkűbbek lesznek. Nagyot kellett...

A menyasszony úgy gondolta, hogy az esküvői vendégek nagylelkűbbek lesznek. Nagyot kellett csalódnia…

-

A 21. században az esküvő nem más, mint egy előadás. Ezt a hercegnőnek öltözni akaró menyasszonynak szerveznek és általában az ő kívánságait teljesítik. De, leegyszerűsíthetjük úgy is, hogy az esküvő a menyasszonyról szól. Ez nem kevés erőfeszítésbe kerül. Na meg persze nem kevés pénzbe.

Manapság egy átlagos, 80 fős esküvő belekerül 2 millió forintba. A friss pár titkon reméli, hogy ez majd a “borítékokból” visszajön. Vagyis legalább egy része. Ez nem mindig jön össze…

Valójában nincs pontosan meghatározva, hogy mennyi pénzt illik rakni a borítékba. Egy íratlan szabály szerint annyit illik belerakni, amivel nagyjából fedezve van az illető etetése, itatása. Ez, távoli ismerősök esetén olyan 15.000 Forint körül kezdődik. Figyelembe kell venni a szállást, a zenekart és persze az itókákat.

Egyesek úgy vélik, hogy az ajándék igazából az ezen felül lévő összeg. Természetesen nincs kötelezettség arról, hogy mennyit adunk, ha adunk-e egyáltalán. Minden a jóindulat kérdése.

Egy frissen házasodott nő, Natalia más véleményen van. Úgy véli, hogy túl kevés pénzt tudott összegyűjteni a vendégektől. Bízott benne, hogy az ismerősei nem csak az esküvőt fedezik, hanem még egy kis bónusz is jut a nászútra. Nagy csalódás várt rá.

Nati a legapróbb részletekig megtervezte az esküvőjét. Állítása szerint tökéletesre sikerült. Sok pénzt költött a szertartásra és az egész hacacáréra. Bízott benne, hogy a borítékokban lévő összeg majd fedezi mindezt.

A 78 meghívott vendégtől összesen 457.000 Forintot kapott. Nati úgy véli, hogy ez nevetséges. Az esküvő költségének negyedét sem sikerült visszagyűjtenie. A gondolatait megosztotta az interneten, melyre sokan nagyon harsányan reagáltak.

“Az esküvő nem a nyereségről szól. A lényeg, hogy együtt ünnepeld a házasságodat azokkal, akiket szeretsz.”

“Ha nem engedheted meg magadnak a fényűző esküvőt, akkor minek erőltetted? Egy szerény, polgári szertartás is bőven elég. Nem?”

Úgy tűnik, hogy Natália az esküvőt egy jótékonysági fesztiválnak tekintette és elfelejtette, hogy a befolyt összeg az adományozók készségétől és anyagi helyzetétől függ. Talán a vendégek látták, a pazarul szervezett szertartást és úgy gondolták, hogy az ifjú párnak sok pénze van. Ezért nem erőltették a vastag borítékokat.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek