2022 július 3 vasárnap
KezdőlapTörténetekA mosolygós kislány fotója reményt ad a koraszülött babák szüleinek

A mosolygós kislány fotója reményt ad a koraszülött babák szüleinek

-

A korai szülés érzelmek lavináját idézheti elő a szülők számára: szeretet, félelem, szorongás, és a lista itt még nem ér véget. Imádják kisbabájukat, de rengeteg kérdés foglalkoztatja még a szülőket. Vajon túl fogja-e élni a pici? Látni fogják-e, ahogy felnő? A kérdések végtelenek és a jövő bizonytalan.

Lauren Vinje és férje, David hasonló helyzettel szembesültek, amikor Lauren komplikációk miatt a 34. héten kénytelen volt szülni. Nem voltak biztosak abban, hogy a kislányuk, Freya túléli-e.

Születése után öt nappal a pár fényképet készített lányukról, amely reményt ad a koraszülött szülőknek szerte a világon.

Freya 2014. november 27-én született Minnesotában mindössze 34 hetesen.

“Tudtam, hogy valami baj van. A kezem és a bokám hatalmasra duzzadt és villogó fényeket kezdtem látni” – mondta Lauren.

Az anyát hamarosan kórházba szállították, ahol megállapították, hogy preeklampsia-ban szenved, amely potenciálisan veszélyes szövődményekkel jár, mint a magas vérnyomás, kéz-és lábduzzanat.

Lauren orvosa közölte az asszonnyal, hogy Freya pulzusa folyamatosan csökken, így császármetszésre lesz szükség, mégpedig azonnal. A kislány 1,9 kilóval jött a világra.

A babát egy hónapig tartották megfigyelés alatt, mielőtt szülei hazavihették őt.

“Hihetetlen érzés volt, amikor először karomban tarthattam a lányomat. Szavakkal nem is lehet leírni, hogy mit éreztem, egyszerűen csodálatos volt” – mondta David, a kislány édesapja.

A pár fényképet készített mosolygós kislányukról, melyet közzé tettek az interneten. Ezzel reményt akartak adni azoknak a szülőknek, akik hasonló cipőben járnak, mint ők.

Lauren elmondta, azért osztotta meg gyermeke fotóját a nagyvilággal, hogy mások is lássák a pozitívumokat még akkor is, amikor minden reménytelennek tűnik.

“A legfontosabb tanácsom a szülőknek, akiknek preemie babája van, hogy soha ne add fel!” – mondta. „Légy pozitív és erős. Próbálj ott lenni vele, amennyire csak lehetséges és engedik, hisz minden pillanat egy hatalmas kincs, amit vele tölthetsz.”

Ezek is érdekelhetnek