2022 július 2 szombat
KezdőlapÉrdekességekA nagymama 24 éve őrzi a McDonald's-ban vásárolt hamburgerét - Így néz...

A nagymama 24 éve őrzi a McDonald’s-ban vásárolt hamburgerét – Így néz ki most

-

A McDonald’s az egyik legnépszerűbb gyorsétteremlánc az egész világon. Természetesen nem az egészséges életmód közvetítéséről híres, de most nem is ez a lényeg. Ha nincs időnk főzni, akkor néha megengedhetjük magunknak, hogy befussunk egy menüért és máris megoldottuk az étkezés kérdését.

Nem véletlen, hogy a nem megvásárolt vagy nem elfogyasztott hamburgereket is csak egy-két órán át tartják melegen, hiszen ezt követően már korántsem mondható frissnek. De mi történik akkor, ha elfeledkezünk róla vagy csak eltesszük az ételt néhány évre?

David Whipple 1999. július 7-én fedezte fel, hogy egy McDonald’s-ban vásárolt hamburger lapul a kabátja zsebében, immáron tizennégy esztendeje. A szendvics azonban szinte semmilyen változást nem mutatott azon kívül, hogy kemény volt. Nem volt rossz szaga, a penész sem lepte el. A romlás jelei alig mutatkoztak a hamburgeren. A férfi azóta is őrzi a szendvicset, de a számlát már laminálnia kellett, mert az évek során megkopott, ellentétben a még viszonylag jó állapotú étellel.

Ezúttal egy amerikai nagyi mutatta meg a nagyvilágnak, milyen egy húsz évnél is öregebb mekis hamburger.

Aly Sherb a TikTok-on szemléltette a jelenséget. A nagymama szekrényében egy cipős dobozban őrzi a hambit, amin ugyan látszik, hogy nem friss, de az, hogy majdnem negyed évszázados már kevésbé. A szendvics mellett egy kis adag sült krumpli is lapult, amin csak a kiszáradás jelei mutatkoztak, semmi más.

Sokan azzal magyarázzák azt, hogy az étteremlánc rengeteg tartósítószert használ, ezért állnak el ilyen hosszú ideig az általuk elkészített ételeket. A McDonald’s többször is elmondta, hogy minden ételét magas fokon készíti, ezért a baktériumok elpusztulnak, a nedvesség elpárolog belőlük. Mivel nem marad bennük víz, ezért a penésznek nincs táptalaja és a rohadási folyamat sem indul meg. A szárítás a legősibb tartósítószer, ezért nincs szükség másra.

Íme a videó, amin Aly megmutatja huszonnégy éve őrzött McDonald’s-os hamburgert.

@aly.sherb

Make this go viral, y’all #grandparentsoftiktok #mcdonalds #fyp #decadechallenge #foryou #happymeal

♬ original sound – aly.sherb

Ezek is érdekelhetnek