2022 október 2 vasárnap
KezdőlapÉrdekességekA NATO belépett a háborúba - jelentette ki Lavrov

A NATO belépett a háborúba – jelentette ki Lavrov

-

Az ukránokat támogató országok egyre több fegyvert biztosítanak a védekezéshez – mondta az amerikai védelmi miniszter. Németország is bejelentette, hogy nehézfegyvereket küld Ukrajnába. Az orosz külügyminiszter szerint, ha a NATO fegyvereket küld Ukrajnába, akkor lényegében bekapcsolódott a háborúba.

Gepárd légvédelmi páncélosokat küldenek a németek Ukrajnába.

„Úgy döntöttünk, hogy támogatjuk Gepard légvédelmi rendszerek Ukrajnába szállítását, erre azért van szüksége az országnak, hogy a földről is biztosítani tudja légterét” – állítja Christine Lambrecht német védelmi miniszter.

„Ukrajna egyértelműen bízik abban, hogy meg tudja nyerni a háborút, és mindenki más is hisz benne ezen a találkozón” – mondta nyitóbeszédében az amerikai védelmi miniszter.

Az orosz külügyminiszter eközben arra figyelmeztetett mindenkit, hogy

az Ukrajnába küldött nyugati fegyverszállítmányok azt jelentik, hogy a NATO „lényegében háborúban áll Oroszországgal”, és valós a veszélye annak, hogy kitörhet a harmadik világháború, noha Moszkva el akarja kerülni az ehhez vezető konfliktusokat.

„Az ENSZ Biztonsági Tanácsának mind az öt állandó tagja aláírta az atomháború megengedhetetlenségéről szóló nyilatkozatot. Mi ezt az elvet valljuk, erre alapozunk. Komoly a veszély, amit nem szabad alábecsülni”  – mondta Szergej Lavrov

Oroszország kész együttműködni az ENSZ-szel, hogy segítse az ukrajnai polgári lakosság helyzetét.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben

hirado.hu

Ezek is érdekelhetnek