2023 június 9 péntek
KezdőlapÉrdekességekA NATO belépett a háborúba - jelentette ki Lavrov

A NATO belépett a háborúba – jelentette ki Lavrov

-

Az ukránokat támogató országok egyre több fegyvert biztosítanak a védekezéshez – mondta az amerikai védelmi miniszter. Németország is bejelentette, hogy nehézfegyvereket küld Ukrajnába. Az orosz külügyminiszter szerint, ha a NATO fegyvereket küld Ukrajnába, akkor lényegében bekapcsolódott a háborúba.

lavrov
A NATO belépett a háborúba - jelentette ki Lavrov

Gepárd légvédelmi páncélosokat küldenek a németek Ukrajnába.

„Úgy döntöttünk, hogy támogatjuk Gepard légvédelmi rendszerek Ukrajnába szállítását, erre azért van szüksége az országnak, hogy a földről is biztosítani tudja légterét” – állítja Christine Lambrecht német védelmi miniszter.

kep 2022 04 27 084819868
A NATO belépett a háborúba - jelentette ki Lavrov

„Ukrajna egyértelműen bízik abban, hogy meg tudja nyerni a háborút, és mindenki más is hisz benne ezen a találkozón” – mondta nyitóbeszédében az amerikai védelmi miniszter.

kep 2022 04 27 084721228
A NATO belépett a háborúba - jelentette ki Lavrov

Az orosz külügyminiszter eközben arra figyelmeztetett mindenkit, hogy

az Ukrajnába küldött nyugati fegyverszállítmányok azt jelentik, hogy a NATO „lényegében háborúban áll Oroszországgal”, és valós a veszélye annak, hogy kitörhet a harmadik világháború, noha Moszkva el akarja kerülni az ehhez vezető konfliktusokat.

kep 2022 04 27 084841660
A NATO belépett a háborúba - jelentette ki Lavrov

„Az ENSZ Biztonsági Tanácsának mind az öt állandó tagja aláírta az atomháború megengedhetetlenségéről szóló nyilatkozatot. Mi ezt az elvet valljuk, erre alapozunk. Komoly a veszély, amit nem szabad alábecsülni”  – mondta Szergej Lavrov

Oroszország kész együttműködni az ENSZ-szel, hogy segítse az ukrajnai polgári lakosság helyzetét.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben

hirado.hu

Ezek is érdekelhetnek