2022 november 28 hétfő
KezdőlapTörténetekA négy éves Down-szindrómás kisfiú mosolya mindenkit elbűvöl, sőt még munkát is...

A négy éves Down-szindrómás kisfiú mosolya mindenkit elbűvöl, sőt még munkát is szerzett vele

-

Bárki, aki valaha felnevelt egy Down-szindrómás gyermeket, pontosan tudja, hogy milyen nehéz, ugyanakkor boldog és örömteli dolog ez. Hosszú ideig volt tévhit, hogy egy ilyen beteg gyereket mennyire nehéz felnevelni. Na, de melyiket nem? Egy teljesen egészséges gyerek felnevelése sem sétahajókázás.

Mindenesetre nagyszerű látni, hogy egy Down-szindrómás kisgyereket szülei bevonnak mindenbe, így soha semmiből nem marad ki azért, mert ő más, mint a többi gyerek. Az angliai kent-i Rochesterben élő Baxter család imádni való kisfia, Riley, aki Down-szindrómában szenved még egy modellező munkát is szerzett ragyogó mosolyával.

A négyéves kisfiú a Mothercare arca lesz, így az egész világ láthatja bájos mosolyát.

Riley apja, Stuart, aki értékesítési menedzserként dolgozik azt mondta, “Smiley Riley- nak” hívják kisfiát, akinek mosolya feldobja mindenki napját.

“Lehet, hogy Riley Down-szindrómás, de semmit nem hajlandó feladni, nincs olyan, ami megállíthatja” – mondta az apa.

Szüleinek, Stuartnak és Kristynek nem volt könnyű, amikor megtudták, hogy gyermekük milyen betegségben szenved. Kezdetben rémültek voltak tudván, hogy Down-szindrómás gyermekük lesz. Attól féltek, hogy emiatt zaklatni fogják fiúkat, és soha nem tudja majd kihasználni a sors adta lehetőségeket.

Szerencsére tévedtek. Látták, hogy Riley mennyire élvezi az életet és minden helyzetben feltalálja magát annak ellenére, hogy milyen fiatal. Örömmel figyelték, ahogy legyőzi az elé gördülő problémákat. Riley, aki nem nagyon tud beszélni, most tanulja a jelnyelvet, és napról napra egyre könnyebben kommunikál mindenkivel.

“Addig tanítja más gyerekeknek a jelnyelvvel való beszélgetést, míg meg nem érteti magát velük, vagy meg nem tanulják tőle azt játszótársai” -árulta el az édesanyja.

Riley életét nemcsak a beszédkészség hiánya, hanem gyenge izmai is megnehezítették. Három éves koráig járássegítőre volt szüksége. Kétszer olyan keményen kellett dolgoznia azért, hogy járni tudjon, mint társainak. Mások számára kívülről úgy látszott, mintha egy teknős sebességével sétált volna kisfia, de ő nem adta fel, hosszú küzdelem árán, de megtanult járni is.

Riley soha ne add fel hozzáállása mindenki számára példaértékű lehet. Neki pedig hatalmas lehetőséget adott. Egyszer azt javasolták neki, próbálja ki kezét modellezés során. Ezáltal megtanult fotózni is a Zebedee Management segítségével.

Kiderült, hogy mosolya valóban különleges, mert szerződést kötött a Mothercare hirdetéssel, a Jools Oliver Little Bird kínálatából.

“Riley imádja a kamerát, oda van érte, amikor fotózzák őt különböző tevékenységei közben. Úgy pózol, mintha évek óta ez lenne ezzel foglalkozna” – mondta Stuart.

“Miután azt mondták, hogy Riley-nak Down-szindrómája van, sírtam. Nem azért, mert kevésbé szerettem volna ettől őt, hanem azért, mert tudom milyen kegyetlen ez a világ. Az első gondolatom az volt, hogy jó édesanyja leszek-e egy beteg gyereknek. De szerencsére a fiam minden aggodalmam ellenére bebizonyította, hogy egy talpraesett kis fickó, aki nem fél semmitől” – tette hozzá Kristy.

Riley igenis egy életerős kisgyerek, aki mindent megvalósít, amit szeretne, bármennyire is keményebben kell dolgoznia érte, mint másoknak.

Ezek is érdekelhetnek