2023 május 29 hétfő
KezdőlapHírekA német államfőt nem szívesen látják Kijevben - Frank-Walter Steinmeier nemkívánatos személy

A német államfőt nem szívesen látják Kijevben – Frank-Walter Steinmeier nemkívánatos személy

-

Olaf Scholz német kancellár elmondta egy szerdai interjún, hogy a kijevi vezetés nem szeretné fogadni Frank-Walter Steinmeier német államfőt. Hozzátették, hogy ez nem tesz jót a német-ukrán kormányzati kapcsolatoknak.

Frank Walter 1
A német államfőt nem szívesen látják Kijevben - Frank-Walter Steinmeier nemkívánatos személy

Olaf Scholz egy interjú keretei között, a látogatás előli elzárkózás kapcsán csak annyit mondott, hogy „kissé irritáló”. 

Frank-Walter Steinmeier elmondta, hogy a közeljövőben nem tervez ukrajnai utat, illetve megjegyezte, hogy nem sokkal a háború kezdete előtt járt Kijevben. Az aktuális esettel kapcsolatban a politikus azt nyilatkozta, hogy örült volna ha Ukrajnában szívesen fogadják őt, de hozzátette, hogy nem kíván részletesebben beszélni erről az ügyről.

A politikus elmondta, hogy talán Volodomir Zelenszkij ukrán elnökkel van a legintenzívebb kapcsolata állam- vagy kormányfők közül, hozzátette, rendszeresen beszélnek telefonon. A szolidaritási látogatás szerdán lett volna, a lengyel, az észt, a litván és a lett államfővel együtt. Végülis a négy másik politikus megtette a látogatást Kijevbe, a német elnök nélkül.

Frank-Walter Steinmeier ezt nyilatkozta az újságíróknak: „Kijevben nem akarják”, hogy részt vegyek a közös úton.

Ezek is érdekelhetnek