Világunk.hu
2023 november 30 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapTech & TudományA németek bepánikoltak. Lehet, hogy kár volt kekeckedni az oroszokkal???

A németek bepánikoltak. Lehet, hogy kár volt kekeckedni az oroszokkal???

-

Ha ez így megy tovább, Putyin végleg elzárhatja a gázcsapot, és akkor nagyon kegyetlen télnek nézünk elébe.

Az újságírók megkérdezték Robert Habeck német alkancellárt arról, hogy tart-e, hogy Oroszország tovább csökkenti, esetleg teljesen leállítja a Németországba irányuló gázszállítást.

kep 2022 06 24 151321539

„Hazudnom kellene, ha azt mondanám, nem félek ettől…Ki tudja, mi lesz a következő politikai intézkedés? Szóval nem mondhatnám, hogy nem aggódom”

kep 2022 06 24 151408984

Oroszország fegyverként használja Németország ellen az energiahordozók szállítását. Egyelőre 60 százalékkal csökkent a német tározókba érkező orosz gáz mennyisége a háború óta.

kep 2022 06 24 152720183

Robert Habeck szerint

egyáltalán nem zárható ki, hogy a gázárak rövid időn belül megháromszorozódnak. Sőt ekkora mértékű drágulás simán benne van a pakliban…

„Ott tartunk, ahol Németország még sosem tartott…”

A német gáztározók kicsit több, mint félig vannak. A gazdasági minisztérium csütörtökön elrendelte a gázvészhelyzeti terv második fokozatának alkalmazását. Ebben a gázpiac szigorú monitorozása van, illetve egy megtakarítási terv.

ha nem lesz elég gáz, egyes nagyfogyasztó ipari ágazatokban egészen biztosan bezárások, elbocsátások jöhetnek, mivel a cégeknek le kell állítaniuk a termelést. Az ellátási láncok összeomlanak, az emberek elszegényednek, eladósodnak pusztán amiatt, hogy a fűtésszámláikat fizetni tudják.

-mondta Robert Habeck

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!