2022 december 2 péntek
KezdőlapDivatA netes híresség arra buzdítja a nőket, hogy viseljenek bajuszt. A magyarázata...

A netes híresség arra buzdítja a nőket, hogy viseljenek bajuszt. A magyarázata megdöbbentő – Az internetezők kiakadtak…

-

Azzal senkinek nem mondunk újdonságot, hogy a nők alapvetően elégedetlenebbek a testükkel, mint a férfiak. Egy pasinál az ápoltságra és a testalkatra kell odafigyelni. Ezeken túl már úgyis a karizma, stílus, magabiztosság dönt. Egy nőnek a megjelenése mögött egy precíz, kifinomult eljárás állhat. Smink, fodrász, körmös stb. Megannyi fortély és trükk, amely egy teljes egészet alkot a legvégén. Tényleg kell mindez? Tényleg ezen múlna? Egyesek szerint nem. Sőt!

Mindennek oka a szociális média. A legtöbb influenszer, köztük a hírességek is, gyakran olyan fotókat tesznek közzé, melyek nagyon távol állnak a valóságtól. Szűrők, filterek, szépítő effektek, photoshop.

Ennek eredményeképp a legtöbb ember, különösen a nők, bizonytalannak érzik magukat azzal kapcsolatban, hogy milyen a tökéletes megjelenés.

Számos tanulmány bebizonyította, hogy a közösségi média nagyon rossz hatással van a nők önbecsülésére. Páran úgy döntöttek, hogy kiállnak az irreális szépségszabványok ellen.

Joanna Kenny egy 31 éves lány. Úgy döntött, hogy olyan képeket és videókat tesz közzé a közösségi oldalain, melyeket látván tisztább képet kaphatunk arról, hogy mi is a valóság.

A smink, a szépítő filterek mind hazugság.

Joanna szeretne természetes képet mutatni a nőknek. Az emberek egyre gyakoribb vágya, hogy ugyanolyan pórusmentes bőrt érjenek el a valóságban, mint amilyet a telefon kamerájának effektjeivel. Ez egy torz kép, ami elérhetetlen bőrápolási célokat tűz ki.

Szerinte a női bajusz is teljesen természetes dolog, melyet nem kell titkolni, sem eltakargatni. Erősen ki is emeli az egyik fotóján.

Szerinte nem kell eltávolítani az arcszőrzetet, hogy valaki nőies legyen.

„Vannak olyan emberek, akiknek hormonális egyensúlyhiányuk van, vagy olyan gyógyszereket kell szedniük, amelyek túlzott szőrnövekedést okoznak. Ennek okán nem tudnak lépést tartani a társadalmi nyomással. Szőkítés, gyantázás kell ahhoz, hogy úgy érezzék, beilleszkedtek.”

Sok nőnek, különösen a újdonsült anyukáknak, gondot okoz az, hogy megbarátkozzanak a testükkel. Ebben segít nekik Joanna.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek