2022 május 16 hétfő
KezdőlapTörténetekA nevelőnők szerint megijeszti a többi gyereket - Elutasították a kétéves kislány...

A nevelőnők szerint megijeszti a többi gyereket – Elutasították a kétéves kislány óvodai jelentkezését, mert csúnyácska

-

A kétéves Sofya Zakharova egy furcsa elváltozással született, a kislány koponyája eltorzult. Szüleinek most viszont plasztikai műtétre kell előjegyeztetni lányukat, ugyanis a kicsit így nem veszik fel a helyi bölcsődébe.

Az indok pedig nem más, minthogy Sofya külseje megijeszti a többi kisgyereket. Szülei be szerették volna őt íratni egy helyi bölcsődébe, de a nevelőnők elutasították a jelentkezést a kislány kinézetére hivatkozva. Sőt, arra is megkérték a szülőket, hogy operáltassák meg gyermeküket, különben semmi esélye nem lesz a beilleszkedésre.

“Azt mondták nekem, hogy a kislányom megrémisztheti a többi gyereket, ha ilyen arccal állít be a bölcsődébe. Először is, jegyeztesd elő egy műtétre, hogy a te lányod is járhasson bölcsibe, mint a többi normális gyermek” – panaszkodott Sofya édesanyja, ugyanis ezt mondta neki az intézmény vezetősége.

Már a hatóságok is bekapcsolódtak az ügybe és vizsgálják, hogy miért utasították vissza a kétéves kislány bölcsődei jelentkezését. Sofya történetét már egy orosz jótékonysági szervezet is hallotta és meg is ígérte, hogy segítenek a szülőknek a műtéti költségekben, ám azóta sem történt semmilyen erőlelépés az ügyben.

“Azzal biztattak az elején, hogy segítenek a műtét megszervezésében, aztán annyiban is maradt a dolog. Katasztrófa!” – mesélte a kislány édesapja.

Sofya és családja Oroszországban él, méghozzá egy olyan lakásban, amelyben nincs se víz, se gáz. A hatóságok a szegényes körülmények láttán felajánlottak nekik egy lakást egyelőre azonban csak a téli hónapokra.

Az oroszországi Baskíria vezetője, Radiy Khabirov a következőket nyilatkozta: “Világos, hogy a kislány és a szülők jogait megsértették, most pedig kivizsgáljuk az ügyet.”

A szakemberek azonban inkább amiatt aggódnak, hogy a kislány szellemi fejlődése csorbát szenved majd, mivel megakadályozzák őt abban, hogy korabeli gyerekekkel találkozzon és kapcsolatba lépjen velük.

Ezek is érdekelhetnek