2022 június 30 csütörtök
KezdőlapEmberekA nő tagadta a COVID-19 létezését, ám férje a vírus áldozata lett

A nő tagadta a COVID-19 létezését, ám férje a vírus áldozata lett

-

Sokan nem hittek abban, hogy a koronavírus létezik, abban pedig még kevésbé, hogy az emberek halálát okozza majd. Azonban ma már nincs helye a kételkedésnek, hiszen a világ minden táján vannak fertőzöttek és sajnos az egymillió főt is meghaladta az elhunytak száma.

A pszichológusok állítása szerint a koronavírus-járvány létezésének tagadása az emberek gyenge pszichéjének tudható be. A tagadással pedig hamis biztonságérzetet keltenek, ami segíti az embereket abban, hogy túléljék ezt a nehéz időszakot.

A legnagyobb probléma az, hogy nem ismerjük a vírust, hiszen eddig még nem találkoztunk vele, legalábbis ebben a formában nem. Még ki kell tapasztalnunk a vírus viselkedését és persze meg kell találnunk a megfelelő védőoltást, hogy végre véget érjen ez a rémálom. Az emberek pedig sajátos világban élnek, amiben természetesen joguk van a véleményformáláshoz és persze a találgatásokhoz. Ugyanakkor a tény az tény, a vírus kétségtelenül jelen van és meg kell küzdenünk vele.

Az emberek azt választják, ami nekik megfelel az összeesküvés-elméletek közül. Ennek vagyunk a tanúi és ezért tagadják annyian azt, hogy COVID-19 létezik. A járvány tagadásának extrém esete az úgynevezett “Covid party”, aminek során szándékos fertőzés történik. Nem sokkal ezelőtt egy ilyen “party” résztvevője hunyt el a fertőzésben.

Sofija Stiuzuk egy ukrán blogger, aki idén márciusban közzétett egy bejegyzést, amelyben hosszasan ecseteli, hogy a koronavírus pusztán egy mesterséges alkotás, amit még 2015-ben hoztak létre. Azt írta, “a veszélyt túlhangsúlyozzák, de ez nem sokkal ijesztőbb, mint a közönséges influenza.” Továbbá azt is kijelentette, hogy nem fél a vírustól.

A fiatal nő hozzáállásán azonban egy nagy tragédia változtatott. Férje elhunyt a betegségben. Egyébként maga a férfi sem hitt a járvány létezésében. Csakis a hatalmas dráma volt az, ami egyértelművé tette Sofija számára, hogy a betegség pusztító és nem válogat az áldozatok között.

Férje halála után egy újabb bejegyzést tett közzé, amiben leírta, hogy most már tisztában van a veszéllyel, ami abszolút valós. Az egészséges emberek számára a vírus túlélhető, ám a férje, Dima nem volt az. Gondjai voltak a keringési rendszerével, a szövődmények pedig a szívét támadták meg.

Sofija Stużuk rendelkezik a legtöbb követővel az ukrán Instagramon. Szám szerint több, mint ötmillióan vannak. A nő és néhai férje is a fitnesz és az egészséges életmód széles körű megismertetésével foglalkoztak az interneten. Ennek ellenére az edzések és az egészséges táplálkozás sem volt elég ahhoz, hogy Dima megmeneküljön a vírus szorításából.

Ezek is érdekelhetnek