2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapEmberekA nők életük végéig magukkal hordozzák partnereik DNS-ét

A nők életük végéig magukkal hordozzák partnereik DNS-ét

-

Valóban jól olvastad, bármennyire is hihetetlenül hangzik kutatások azt állítják , hogy a nők életük végéig együtt élnek azon férfiak élő sejtjeivel, akikkel valaha nemi kapcsolatot létesítettek.

2012-ben a Seattle Egyetem, és a Fred Hutchinson Rákkutató Intézet közösen készített tanulmányában jelent meg az a vizsgálat, amelyből a véletlennek köszönhetően fény derült erre a tényre. A kutatás eredeti célja az lett volna, hogy fiú gyermekkel várandós kismama fogékonyabb lesz-e olyan neurológiai megbetegedésekre, a terhességéből adódóan , amelyek többnyire férfiakra jellemzőek.

Az a gondolat, hogy két genetikailag elkülönülő sejtpopuláció vagy DNS-e egy egyedben lakik, nem új keletű ezt a jelenséget mikrokimerizmusnak hívják.

A női agy alaposabb vizsgálta során kiderült, hogy a női agy még jóval rejtélyesebb mint , ahogy férfiak sokszor humorosan emlegetik. A kutatásban résztvevő hölgyek vizsgálata alapján arra a következtetésre jutottak , hogy a női agy sokszor állomásul szolgál a férfiúi DNS számára.

A kutatásban résztvevő 59 nőből 37–nél találtam férfi DNS-re utaló jeleket az agy vizsgálata során. A kutatók szerették volna kideríteni ennek okát. Több feltételezés és spekuláció is napvilágot látott, hiszen arra utaló bizonyíték nem állt rendelkezésre, hogy ezek a gének miként kerülhettek oda.

A tanulmány első feltételezése az volt, hogy ezek a hölgyek valószínűsíthetően fiú gyermekkel voltak várandósak. Fiú nélküli nőknél a férfi DNS abortuszból vagy vetélésből is megszerezhető.

További felvetés volt , hogy a korábbi terhességek mellett a hím mikrokimerizmust egy nő megszerezhette egy ismert vagy eltűnt hím ikertől, egy idősebb férfi testvértől, vagy akár nem besugárzott vérátömlesztéssel is.

Tehát a tanulmány során a kutatók azt feltételezték, hogy a legvalószínűbb válasz az volt, hogy a női agyban élő összes férfi DNS valamiylen férfi terhességből származott. Ez volt a biztonságos, politikailag korrekt feltételezés.

Ez azonban hamis feltevésnek bizonyult hiszen a vizsgált hölgyek között több olyan is volt , akik még soha nem voltak terhesek.

A kutatás ekkor megrekedt és maguk a tudósok sem értették, mi a folyik itt így zavarodottan mindent megtettek a bizonyítékok elrejtése érdekében. 

Egy másik kutatás azonban arra engedett következtetni, hogy egy másik lehetőség, amelyet még nem vizsgáltak, hogy a női vérkeringésben kimutatható-e férfi DNS terhesség nélküli szexuális érintkezésből….

Ha belegondolunk elég hátborzongató feltevés, hogy minden férfi akivel valaha kapcsolatunk volt, legyen az jó vagy rossz nem csak elméleti síkon de akár fizikailag is elkísér minket életünk végéig. Akár egy utópisztikus sci-fi film, vagy inkább horror ? Ezt mindenki döntse el magában.

Bár ez a feltevés teljességgel nem bizonyított mégis érdemes mostantól elgondolkodnunk kivel is osztjuk meg az ágyunkat.

Ezek is érdekelhetnek