2022 december 8 csütörtök
KezdőlapEgészségA nővér az anya kezébe adja az újszülöttet...Amikor meglátta gyermeke száját megrémült...

A nővér az anya kezébe adja az újszülöttet…Amikor meglátta gyermeke száját megrémült…

-

Jennifer Meltonnak egy gyönyörű és egészséges kisfia született, akit Nate-nek hívtak. Másnap rutinvizsgálatra vitték a babát – súlymérés, mérés, vérvétel. Semmi különös. Amikor a nővér egy idő után meghozza újszülöttjét, kis híján infarktust kap… Mi történt?

Jennifer Melton és újszülött babája

Közvetlenül a szülés után a nővér rutinvizsgálatra vitte az újszülöttet. A fiút meg kellett mérni, vért venni stb. Ez idő alatt az anyának jut egy kis pihenő a szülés nehézségei után. Mire feleszmélt, a gyermeke már újra a karjaiban volt…

Aztán a nővér elkezdte elmondani azokat a vizsgálatokat, amelyeken a fia éppen átesett. Amikor Jennifer Melton hallgatni kezdte őket, először nem tudta, hogy a nő viccel, vagy végül is igazat mond…

Mielőtt a babát elvitték volna, nem tájékoztatták az anyukat, hogy gyermekét nem rutinszerű vizsgálatoknak vetik alá…pláne nem műtétnek.

Megrémült anya, amikor a fia szájába nézett, vért látott benne! Ez nagyon aggasztotta őt. Aztán kiderült, hogy újszülött kisgyermekét megműtötték. Frenulotomiát végeztek rajta. (A nyelvfék bemetszése)

Az anya teljesen össze volt zavarodva. Nem értette, hogy gyermekét miért kellett ilyen kezeléseknek alávetni.

Kiderült, hogy felcserélték a gyerekeket. Véletlenül rossz gyermeken végezték el a kezeléseket, így a kisfiú teljesen feleslegesen esett át a beavatkozáson.

Az orvos nem próbált kifogásokat keresni. A jelentésében a következőket írta: “… rossz csecsemőt kértem. Valószínűleg egy másik csecsemőn végeztem el a beavatkozást, mint amit szándékoztam… és elismertem a hibámat, és bocsánatot kértem.”

Az Egyetemi Orvosi Központ a szövetségi adatvédelmi szabályozásra hivatkozva nem kívánta konkrétan kommentálni a történteket.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek