2022 július 5 kedd
KezdőlapEmberekA nővér egy hosszú COVID műszak után mutatta meg arcát - A...

A nővér egy hosszú COVID műszak után mutatta meg arcát – A fiatal nő felismerhetetlen

-

Tombol a koronavírus szerte a világon, az alagút vége pedig még közel sem látható. Egészségügyi dolgozók ezrei dolgoznak éjt nappallá téve a kórházakban, a mentő állomásokon és a legkülönbözőbb koronavírus fertőzöttek számára kiépített mobilkórházakban. Nemcsak lelkileg nagy törés ez, hanem fizikailag is megviseli őket a védőruha, a maszk és egyéb tartozékok használata. Már többen is megmutatták magukat egy-egy műszak után és a képeket látva azt kell mondjuk, hogy korántsem voltak önmaguk. Egy ember megkezdte a műszakot, egy másik pedig befejezte. Mintha nem is ugyanazok a személyek lennének, pedig erről szó sincs, ugyanis a dolgozók rendkívül megviseltek voltak.

Nemrégiben egy olasz nővér tette közzé fotóját, ami egyébként több, mint 750 ezer kedvelést kapott. Az ápolónő arca sebes lett a védőfelszereléstől és nem lehet ráismerni. Alessia Bonari akkor elmondta, hogy rettenetesen fáradt, a védőeszközök rosszak, a köpenyben izzad és hat órán keresztül mosdóba sem tud elmenni, sőt, inni sem tud, ha már felvette a felszerelést.

Ezúttal pedig a 27 éves Kathryn tett ugyanígy és töltötte fel műszak utáni fotóját közösségi oldalára. A fiatal nő idén tavasszal végzett az egyetemen, de már nyolc hónapja dolgozik az amerikai Tennessee állam egyik egészségügyi intézményében.

Kathryn azt állítja, nem is tudja, milyen lehet normál körülmények között dolgozni. Amikor munkába állt a kórházban, már bőven tombolt a járvány.

“Egész idő alatt nővérként dolgozom és úgy viselkedünk, mint egy természeti katasztrófában. Fogalmam sincs, milyen lehet ápolónak lenni normális körülmények között” – mondta.

A 27 éves nővérről még áprilisban készült egy fotó, amit összehasonlított egy most készülttel. Az ápolónő a COVID-osztályon dolgozik. Ha megnézed a róla készült képeket, már nem is kellenek szavak. A fiatal nő olyan, mintha az elmúlt hónapok során több évet öregedett volna.

“Szombaton este volt egy műszakom. Most hagytam el a beteg szobáját és levettem védőfelszerelésemet. Meg akartam mutatni, milyen különbséget jelenthet egy néhány hónapos ápolói munka a járvány idején. Szerencsére a legtöbb nyom néhány órán belül eltűnik, de a sebek megmaradnak.”

Kathryn aggodalmát fejezte ki a közelgő karácsony miatt, ugyanis attól tart, hogy a családi összejövetelek következtében hatalmasat ugrik majd az új fertőzöttek száma.

“Elfogadtam, hogy a dolgok néhány hét alatt rosszabbra fordulnak. Bárcsak végre vége lenne a járványnak. Az az érzés azonban, hogy valami hasznosat csinálok, jót tesz a lelkemnek.”

Eddig az Egyesült Államokban több, mint 12,5 millió koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak és több, mint negyedmillió amerikai halt meg a Covid-19-ben.

Ezek is érdekelhetnek