2022 július 1 péntek
KezdőlapEmberekA pár szerint az a hosszú házasság titka, ha a felek más...

A pár szerint az a hosszú házasság titka, ha a felek más emberekkel randiznak – Már nem tudnának monogám életet élni

-

A 35 éves Jessica Levity és a 40 éves Joseph Daylover éveken át monogám kapcsolatban élt mindaddig, míg egy barátjuk meg nem említette nekik a poligámiát. A házaspár mielőtt kimondta volna egymásnak a boldogító igent úgy döntöttek, hogy másokkal is elkezdenek randizni.

Nyolc év elteltével a producerként dolgozó Jessica és az egyetemi oktatóként dolgozó Joseph úgy nyilatkozott, hogy életük legjobb döntését hozták azzal, hogy másokkal is elmentek randira. Volt olyan, hogy dupla randira mentek, és mindkettejüknek más volt a partnere.

Elég gyakran találkoznak szingli emberekkel, de hetente egy-egy éjszakát azért egymásra is fordítanak. A párnak eddig összesen 20 partnere volt és az is előfordult, hogy közös partneren osztoztak.

A párnak két gyermeke van, Azlan, aki három éves és Lucius, aki pedig négy hónapos. Azt mondták, hogy ma már nem tudnák elképzelni, hogy monogám kapcsolatban éljenek. Úgy gondolják, másokkal való randevúzás a hosszú házasság titka.

“Fogalmam sem volt, mi az a poligámia, míg egy barátunk meg nem említette. Amint elmondta tudtam, hogy ez az, amit hiányoltam és kerestem. Házas vagyok a legjobb barátommal és együtt neveljük a gyermekeinket, de emellett kutatjuk a kapcsolatokat más emberekkel. Szerintem ez maga a boldogság. – mondta Jessica.

“Ez nem csak arról szól, hogy másokkal randevúzunk, számunkra nagyon is fontos a mentális egészségünk valamint az, hogy a másik szükségletét kielégítsük. Egy csapat vagyunk és igyekszünk olyan napokat és éjszakákat is szervezni, ahol mi ketten vagyunk. Ilyenkor megszűnünk szülőknek lenni. A komolyabb partnereink a család szerves részévé váltak és örömmel adunk nekik helyet az asztalunknál. Szerintünk ez hozzájárul a harmonikusabb családi élethez.”

Jessica és Joseph 2009-ben ismerkedtek meg miközben egy közösségi színházi előadást készítettek. 2013-ig bezáróan monogám kapcsolatban éltek.

“A poligámia felfedezése tüzet gyújtott bennem. Úgy éreztem, felfedeztem az identitásom egy fontos részét. Ekkor világosodtam meg és hirtelen minden értelmet nyert.” – mondta Jessica.

Jessica és Joseph gyakran találkoznak más párokkal egy társkereső oldalon keresztül. Ott lehetőségük van “poligám szűrőt” beállítani és aszerint böngészni.

Joseph elmagyarázta, hogy kezdetben igazi küzdelem volt számára nyitottnak lenni Jessicával illetve a többi kapcsolatával, de hamar megszokta ezt az életmódot.

“Először nem akartam tudni a részletekről, vagyis arról, hogy mit csinál Jessica, de ez később megváltozott. Mi mindig barátságosak vagyunk egymás partnereivel, van, hogy átjönnek vacsorázni és segítenek a gyerekekkel. Jessicával biztonságos, szeretetteljes kapcsolatban élünk és úgy gondolunk magunkra, mint„ élettársakra”. Azt soha nem hagynánk, hogy mások foglalják el ezt a helyet.”

Jessica elmondta, hogy nagyon nyitottak a kisgyermekeikkel. Nem érzik úgy, hogy ez az életforma fura. A szülők remélik, ha kiskoruktól kezdve kiteszik őket egy ilyen kapcsolati modellnek, elősegítik, hogy különböző emberekkel létesítsenek kapcsolatot.

“Meg akarjuk tanítani gyermekeinket, hogyan kell kommunikálni, egyértelmű és világos határokat húzni, támogatni a másikat és azt amire vágyik egy kapcsolatban. Bármilyen kapcsolati modellt is választanak, mi támogatni fogjuk őket.”

Jessica ragaszkodik ahhoz, hogy a poligámia életmodelljük megkönnyíti a fiatalok nevelését.

Te mit gondolsz? Szerinted is normális egy ilyen kapcsolatban élni?

Ezek is érdekelhetnek