2022 július 5 kedd
KezdőlapEmberekA pincérnő markát közel hatszázezres borravaló ütötte, de elvették tőle

A pincérnő markát közel hatszázezres borravaló ütötte, de elvették tőle

-

Emily Bauer, egy texasi pincérnő, akit hatalmas meglepetés ért az egyik vendég távozása után. A nő kétezer dolláros, azaz hatszázezer forintnak megfelelő borravaló kapott, ám egy centet sem vihetett haza belőle. Az étterem, ahol mindez történt elvette tőle az egész összeget.

Emily a San Antonioban található Red Hook Seafood and Bar elnevezésű helyen dolgozik. A váratlan esemény egy vasárnapi, rendkívül forgalmas napon következett be. Az egyik asztalnál egy férfi ült, akitől a pincérnő többször is elnézést kért, ugyanis a nagy tömeg miatt a kiszolgálás meglehetősen lassú volt. A vendég azonban nem elégedetlenkedett, sőt, azt is elmondta, hogy teljesen megérti, mivel több étterme is van és azt is pontosan tudja, hogy a felszolgálók élete egyáltalán nem könnyű.

A férfi kérte, hogy töröljék a rendelését és vigyék ki neki a számlát. Ezek után a vendég távozott, Emily pedig az asztalhoz ment, hogy elvegye onnan a pénzt, amikor észrevette, hogy a férfi hatalmas borravalót hagyott neki. Az asztalon kétezer dollár hevert, amit neki szántak. A számlán néhány sor is olvasható volt, miszerint dolgozzon továbbra is ilyen keményen, illetve a vendég boldog karácsonyt kívánt neki.

Emily annyira meghatódott, hogy el is sírta magát. Nem akart hinni a szemének, hiszen azelőtt még hasonló sem történt vele. A pincérnő elárulta, hogy van két gyermeke és az összeget fiaira szerette volna költeni. Sokáig azonban nem örülhetett a nagy borravalónak, ugyanis közölték vele, hogy a cégnél érvényes szabályok miatt ötszáz dollárnál magasabb borravalót nem kaphat.

Az nem tisztázott, hogy miért van ez így, továbbá az sem, hogy ebben az esetben Emily miért nem kapott legalább ötszáz dollárt, hiszen annyi megillette volna őt a szabályozások szerint is. Ehelyett az étterem elvette tőle az egész összeget.

Emily története hatalmas felháborodást keltett és felszolgálók tömkelege kezdett tiltakozni az étterem eljárása ellen.

A pincérnő szerint a dolgozók semmit nem tudtak erről a limitről, hiszen sem szóban, sem írásban nem jelezték ezt nekik. Nagy valószínűséggel Bauer mostanáig sem kapta meg a borravalót, ami őt illeti, függetlenül attól, hogy azt ő és nem a cég kapta. Viszont a közösségi oldalakon keresi a nagylelkű férfit, hogy megköszönhesse neki az ajándékot még akkor is, ha ő nem kaphat belőle egy vasat sem.

Ezek is érdekelhetnek