2022 augusztus 8 hétfő
KezdőlapEmberek"A pokolba és vissza" - Egy fiatal koronavírus-fertőzött beszámolt szörnyű betegsége részleteiről

“A pokolba és vissza” – Egy fiatal koronavírus-fertőzött beszámolt szörnyű betegsége részleteiről

-

A fiatal, 21 éves Tiger Yige három hét alatt esett át a koronavírus-fertőzésen. A férfi családjának nagy része is elkapta a betegséget.

Tiger Yige félelmetesnek nevezte a helyzetet, ugyanis lakása és iskolája is alig öt kilométerre van attól a vuhani piactól, ahonnan feltehetően a vírus pusztító útjára indult.

A férfinál január 17-én jelentek meg az első tünetek. Fájtak az izmai, hőemelkedése volt, de akkor mindezt még figyelmen kívül hagyta. Azt hitte, csupán egy megfázásról van szó, így fájdalmát gyógyszerekkel igyekezett csillapítani.

“Ötletem sincs, hogy kaphattam el a vírust” – írta beszámolójában. Yige a hideg miatt alig tartózkodott az utcán, mindig ugyanott evett és az iskolából is mindig egyenesen hazament.

Mivel a kollégiumban mindenki maszkot viselt, ő is így tett. Telefonon hívta fel édesapját négy nappal később, aki már sejtette, hogy valami baj van fiával. A férfinak nem ment le a láza, ezért bement a kórházba, ami zsúfolásig volt emberekkel.

A Tongji Kórház Vuhan egyik legjobb és legnépszerűbb kórháza, ami mindig tömve van emberekkel, így nem ijesztette meg a teljesen megszokott látvány. Este tizenegy órakor azonban úgy döntött, hogy elmegy a vuhani tüdőkórházba, ahol egyetlen páciens sem volt.

Az intézményben CT-t csináltak és a májfunkcióit is megvizsgálták. Mivel mindkét tüdejében találtak árnyékos részeket, gyógyszert írtak neki, amit ő szedni is kezdett.

A férfi szülei az egészségügyben dolgoztak, ezért folyamatosan nyomon követték fiuk állapotát. Január 22-én ő maga zárkózott karanténba, saját szobájában. A nagymamája főzött rá, szájmaszkban vitt neki ételt, amivel evett, mindent kidobtak.

A legszörnyűbb időszak

Január 25-én azonban rosszabbra fordult a helyzet. Tiger köhögni kezdett, száraz köhögés volt, sárgás folyadékkal. A vírus az egész tüdejét elkezdte megfertőzni. Az orvos gyanúja csak ekkor merült fel a koronavírussal kapcsolatban. Másnapra már a hideg rázta, a láza pedig már 39 fok volt. A háta és a hasa is fájt. A férfi azt mondta, ez volt élete legrosszabb időszaka.

Egész nap kedvenc sorozatait nézte. Február közepén Japánba szeretett volna utazni egy koncertre, de a karantén miatt ez lehetetlen volt számára. Eldöntötte, hogy egyszer mindenképpen elmegy arra a koncertre, így erőt vett magán, állapota pedig javulni kezdett.

Három nappal később mindkét tüdeje egészségesebb lett, így az orvosok elvégezték a koronavírus-tesztet.

A koronavírus terjedése

Január 29-re a férfi családja is hasonló tüneteket produkált. A bátyjának magas láza volt és szintén találtak foltokat a tüdején. Még ugyanezen a napon a nagymamája láza is az egekbe szökött.

Tiger teszteredményei pozitívak lettek, így hivatalosan is megerősítették, hogy koronavírus-fertőzésről van szó. Öt napon keresztül anti-HIV gyógyszereket kapott.

Az ágyak túlzsúfoltsága miatt aztán hazaengedték, így saját karanténban zárkózott el. Február 4-én újabb CT-t készítettek róla, ami igazolta felépülését.

Tiger bátyját február másodikán szintén koronavírussal diagnosztizálták, de mára már az ő tesztje is negatív. A férfi nagymamájánál nem végeztek el koronavírus-tesztet, négy nap után pedig a láza is lement. A szülők gyógyszert szedtek annak érdekében, hogy ne fertőződhessenek meg a vírussal.

Ezek is érdekelhetnek