2022 június 27 hétfő
KezdőlapÁllatokA ravatalozó egy Labrador retriever kutyát vett fel dolgozni, hogy segítsen a...

A ravatalozó egy Labrador retriever kutyát vett fel dolgozni, hogy segítsen a gyászoló embereknek

-

A kutya az ember legjobb barátja… tartja a mondás. Akinek volt életében háziállata, tudja, hogy rengeteg szeretetet és örömet nyújtanak. A kutya talán minden állat közül a legkülönlegesebb. Érzi ha gazdája boldog, és azt is, ha szomorú vagy sír.

Egy pennsylvaniai temetkezési iroda tulajdonosai kitalálták, hogy megpróbálnak segíteni a gyászoló családoknak. Felvették dolgozni Lilot, a gyönyörű labrador retriever kutyát, aki segít megbirkózni az embereknek fájdalmukkal.

Anna Nesbit, a temetkezési iroda igazgatója mesélt az állatról – “Lilo a bejáratnál üdvözli az érkezőket, egyszerűen látszik a szemükben a megkönnyebbülés, amikor megpillantják, melegség önti el az embereket, egy ilyen nehéz időszakban is. Nagyon kedves és szelíd mindenkivel, tökéletesen megfelel a temetkezési vállalat igényeinek.”

Liloék nyolcan voltak az alomban. Már a születésekor tudták, hogy különleges. Nagyon pici korában kiválasztották őt erre a feladatra. Végül mind a nyolc kölyökből szolgálati kutya lett, a Perfect Fit Canines Service Dogs képezte ki őket.

Az intenzív képzés után, elkezdték Lilot több helyi családnak is bemutatni az istentiszteletek során. Az a feladata, hogy ha rövid időre is, de elvonja az emberek figyelmét a gyászról, és egy kis biztonságérzetet nyújtson számukra.

Ezek a fotók bizonyítják, milyen jól végzi munkáját:

Ezek is érdekelhetnek