2022 december 9 péntek
KezdőlapEgészségA születésnapján fulladt vízbe. 3 évesen a világ egyik legfiatalabb szervdonorává vált....

A születésnapján fulladt vízbe. 3 évesen a világ egyik legfiatalabb szervdonorává vált. “Lelke tovább él másokban”

-

Ezra – Az ország legfiatalabb szervdonorává vált. Egy 3 éves kisfiú, aki vízbe fulladt, miközben ikertestvérével épp a születésnapját ünnepelte egy Fülöp-szigeteki üdülőhelyen.

Egy nappal a halála után édesanyja, gondoskodott arról, hogy fia “mások testében tovább élhessen”

“Családjaink támogatásával úgy döntöttünk, hogy a testében maradt életképes szerveket eladományozzuk” – mondta egy november 12-i Facebook-bejegyzésében, amelyben bejelentette fia halálát, egy nappal azután, hogy másodszor is agyhalottnak nyilvánították.

Az Országos Vese- és Transzplantációs Intézet szervkereső részlege, az NKTI-HOPE megerősítette, hogy Ezra a legfiatalabb donor “a program kezdete óta”.

Ezra mindkét veséjét egy 24 éves recipiensbe ültették. A szaruhártyája is gazdára talált.

Jennae, az anya azt mondta, hogy a szervadományozás az az örökség, amelyet Ezrának adhatnak, “így mások életében él az áldozat és a nagylelkűség ajándéka révén”.

“Nem tudjuk, mi lesz ezentúl, és hogyan fogunk tudni tovább élni Ezra nélkül. Csak annyit tudunk, hogy minden szeretetünket ikertestvérére, Elijahra irányíthatjuk, és az ő jólétére összpontosíthatunk” – minden bizonnyal szüksége lesz ránk ezen a nehéz időszakon – mondta.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek