2022 szeptember 28 szerda
KezdőlapTörténetekA szülők búcsút vettek haldokló kislányuktól, akinek utolsó szavai mindent megváltoztattak

A szülők búcsút vettek haldokló kislányuktól, akinek utolsó szavai mindent megváltoztattak

-

Abby Furco még csak négy éves volt, amikor leukémiát diagnosztizáltak nála. Most tíz éves, de nem emlékszik olyan időszakra, amikor a betegség ne kínozta volna őt.

Az orvosok szerint Abbynek olyan súlyos volt a betegsége, hogy egyáltalán nem adtak sok esélyt a gyógyulásának. Nagyjából 20% volt az esélye annak, hogy a kislány életben marad.

A következő hat évben Abby rengeteg kezelésen esett át, beleértve a kemoterápiát, a sugárkezelést és a radioterápiát is.

A szülők végig Abby mellett voltak, hiszen fogalmuk sem volt róla, hogy gyermekük meddig bírja még a megpróbáltatásokat. “Volt olyan pillanat, amikor tudtuk, még ha túl is éli, annyi fertőzése van, hogy bármikor véget érhet az élete” – mesélte édesanyja, Patty.

2013 őszére már úgy tűnt, hogy Abby túl van a nehezén. Iskolába is el tudott menni, focizott a többi gyerekkel, csatlakozott a cserkészekhez. Tulajdonképpen úgy élt, mint egy egészséges gyermek.

A rák azonban visszatért és a kislány állapota rosszabb lett, mint addig valaha. “Képtelen volt mozogni, még beszélni is nehezére esett” – mesélte édesanyja.

Abby-t újra megoperálták, átesett még egy csontvelő-transzplantáción, de teste elutasította az idegen szövetet, ezért állapota tovább súlyosbodott, veséi is kezdték felmondani a szolgálatot. Szülei már a legrosszabbra készültek, ugyanis Abby már csak napi egy órát töltött ébren. Az orvosok közölték a kislány szüleivel, hogy ideje búcsút venni gyermeküktől. Abby testvéreit felkészítették a szomorú eseményre és nagyszüleinek is elmondták, hogy nagy valószínűséggel hamarosan elveszítik kisunokájukat.

Abby szülei rászánták magukat a szívszorító pillanatokra és megkezdték a temetés előkészítését is. Koporsót vettek és azon gondolkoztak, hogy milyen zene szóljon majd a szertartáson.

A kislányt levették a dialízis gépekről és hazavitték az otthonukba. Az orvosok mindössze 48 órát jósoltak neki ezek után.

Hirtelen viszont valami nagyon csodálatos dolog történt. Abby magához tért és megszólalt. Azt mondta: “Annyira élni akarok!”

Senki még csak el sem tudta képzelni, hogy mi történt a kicsi lánnyal. Abby családja, barátai és orvosai örömmel figyelték, ahogy a kislány megerősödik és újra sétálni kezd. Hatalmas bátorsággal küzdött az elkövetkezendő hónapokban. Orvosi magyarázat nincs arra, ami történt. Abby gyógyulása tényleg egy csoda.

“Néha jobban van, és néha rosszabbul, de ha folytatja ezt az utat, mindannyian úgy fogunk kinézni, mintha bolondok lennénk” – fogalmazott Abby onkológusa, Dr. Jacob Wessler.

A prognózis továbbra is rendkívül bizonytalan, de mindenki bízik abban, hogy Abby végleg legyőzi a rákot, hisz minden erejével harcol a betegség ellen.

“Láttuk, ahogy haldokol és ahogy életre kel” – mondta az édesanyja, Patty. “Most pedig már a jövőt nézzük.”

Ezek is érdekelhetnek