2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEgészségA tanár megtiltotta a 13 éves menstruáló lánynak, hogy a mosdóba menjen....

A tanár megtiltotta a 13 éves menstruáló lánynak, hogy a mosdóba menjen. Megszégyenülve, átázott nadrággal kellett hazamennie

-

A gyerekek nevelése alapvetően a szülők felelőssége, de az iskola is egy olyan hely, ahol a fiatalok biztonságban érezhetik magukat és tudják, hogy mindig számíthatnak segítségre. Sajnos egyik olvasónk kislánya nem volt ilyen szerencsés és a 13 éves lánynak kész rémálommá vált a matekóra.

Nyilván neveket és pontos helyszínt nem közölhetünk, de egy anyuka névtelenül szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy egyes iskolákban figyelmen kívül hagyják a tanulók igényeit.

“Azért írtam, mert nagyon mérges vagyok amiatt, ami a lányommal történt. Nem engedhetem meg, hogy hasonló dolog újra megtörténjen. Jelentettem a vezetőségnek is, de úgy gondoltam, hogy helyes dolog lenne megosztani a tapasztalataimat a weben is.”

“A lányom 13 éves, és mint tudod…ez az az idő, amikor felnőnek és először megjön nekik.”

“Felkészítettem a lányomat arra, hogy mi vár rá és, hogy ne stresszeljen mert ez teljesen normális dolog. Egy ideje már elkezdett egészségügyi betétet hordani magával arra az esetre, ha az iskolában történne valami. Sajnos pont ott történt, de aminek ki lett téve a lányom, az szégyenletes. Egy pedagógusnak sem szabadna így viselkednie.”

“Matekórán a lányomnak megfájdult a hasa. Okos lány és maga is kitalálta, hogy miről van szó. Óvatosan lenézett az ágyékára és egy vörösesbarna foltot látott. Tudta, hogy az most AZ.”

“Világos nadrág volt rajta, így eléggé feltűnő volt.”

“Nem esett pánikba, csak szeretett volna egy betétet betenni. Felemelte a kezét, hogy tudassa a tanárnővel, hogy egy pillanatra szeretne kimenni a mosdóba. A tanárnő azonban megtagadta a kérését.”

“Most akarsz kimenni? Minek? Később meg majd nyafogni fogsz, hogy valamit nem értesz. Nem mehetsz ki és pont.”

“A lányom azt mondta, hogy az iskolai védőnőhöz akar menni, de a tanár újból ráförmedt.”

“Egy szót se többet. Szimulálsz” Nem akarsz tanulni!”

“Szerencsére a lányom okos és megvárta az óra végét, és azt, hogy mindenki elhagyja a termet. Pulóverét a derekára kötötte és így ment ki a vécére. Megszégyenítve érezte magát, de alapvetően egy erős jellem. Mi van akkor, ha mindez egy törékenyebb lánnyal történik? Vagy csak én túlzom el a dolgot, mert a lányommal történt?”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

*a fényképek tájékoztató jellegűek

Ezek is érdekelhetnek